1 maart 2014

iOS 7iOS 7: De route naar huis raadplegen via het berichtencentrum

berichtencentrumJe iPhone weet altijd waar je bent, tenminste als je de functie ‘Veelbezochte locaties’ hebt geactiveerd. Deze kun je terugvinden via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Veelbezochte locaties. Hierin vind je een overzicht van alle locaties die je de afgelopen tijd hebt bezocht.

Eerder hebben we al laten weten dat iOS 7 je kan vertellen hoe ver je van je eigen woonplaats verwijderd bent. Je krijgt dan in het berichtencentrum te zien hoe ver het nog rijden is vanaf de huidige locatie tot thuis. Hiervoor is het wel aan te raden correcte adresgegevens in te vullen bij jezelf in de Contacten applicatie.

Open het berichtencentrum met behulp van één veeg beweging naar beneden vanuit de bovenkant van het scherm en tap op het tabblad ‘Vandaag’. Hier vind je onder de datum extra informatie terug zoals het weer, aandelen, maar ook locatiebepaling.

thuisbestemming

Wanneer je enige tijd op een andere locatie bent dan thuis krijg je hier de melding te zien ‘Op dit moment duurt het ongeveer x uur en x minuten om naar huis te rijden’. Wanneer je op deze melding tapt wordt automatisch de kaarten applicatie geopend met route suggesties naar thuis. Op deze manier kun je snel een route bepalen zonder hiervoor de verschillende stappen te ondernemen in de kaarten applicatie.

Mocht je de optie niet te zien krijgen in het berichtencentrum dien je hem te activeren via Instellingen ▸ Berichtencentrum ▸ zet hier de optie ‘Volgende bestemming’ aan. Deze optie is alleen beschikbaar in iOS 7 op een iPhone 4s of hoger en een iPad 3 of hoger.

geupdate artikel

Meer over berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


 • peter

  1 maart 2014 om 9:20

  Op mijn iPhone 4S, iOS 7.0.4 is die optie niet beschikbaar. Ik heb alleen ‘Overzicht van vandaag’ en daarna ‘Agenda-dagweergave’….?

 • peter

  1 maart 2014 om 9:22

  Aha. Ik had de instelling onder ‘systeem’ bij ‘privacy’ uit staan… Nu zie ik ‘m wel! :)

 • Max

  2 maart 2014 om 17:37

  Ik heb een iPad Mini met iOS 7.0.6, maar ik heb die optie niet in ‘berichtencentrum’ en ook niet onder al die stappen van ‘privacy’…
  Hoe stel ik het dán in? Of kan het niet voor iPad Mini?

  GR. Max

 • Siep

  2 maart 2014 om 20:57

  Ik zie ‘m er inderdaad ook niet tussen staan op m’n iPhone 5. Had om de batterijduur op te krikken de meeste dingen bij Locatievoorzieningen onder Systeem ook uit staan inderdaad, maar ook als ik alles aanzet verschijnt ‘ie niet. Iemand?

 • Patrick

  3 maart 2014 om 11:39

  Ik heb een iPad 3 (gecheckt via het modelnummer) maar ik heb zowel de optie veelbezochte locaties als de optie volgende bestemming niet. Iemand een idee?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!