27 februari 2014

iOS: Een iPhone sneller opladen

batterijHet is je vast al eens overkomen dat de batterij van je iPhone bijna leeg is. In de meeste gevallen is dit ergens laat op de avond, wanneer dit midden op de dag gebeurt dan is dit erg vervelend.

Door je iPhone 15 minuten via het stopcontact op te laden kun je deze voorzien van extra energie. Dit zal je rond de 35% tot 45% opleveren, met behulp van onderstaande tip kun je een iPhone bijna dubbel zo snel opladen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Plaats je iPhone in vliegtuigmodus, dit kun je doen via Instellingen ▸ Vliegtuigmodus of via het bedieningspaneel (Control Center) door te tappen op het vliegtuigje.

vliegtuigmodus

Steek vervolgens je lightning kabel in je iPhone en vervolgens in de Apple USB-lichtnetadapter. Laad nu je iPhone op voor ongeveer 15 minuten of langer. Je zal merken dat de iPhone veel sneller zal opladen dan wanneer de vliegtuigmodus uit staat. Mocht je de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod Touch in zijn geheel verbeteren dan kun je het beste de batterij kalibreren. Hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden.

Lees ook: Energiebesparingsmodus, verleng de batterijduur van je iPhone

Meer over batterij kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frits

  28 februari 2014 om 11:16

  Het lijkt mij niet verstandig om je iPhone in een stopcontact te steken.

 • Rob

  28 februari 2014 om 11:30

  ja, maar je krijgt daardoor wel extra energie!
  overigens deze keer wel een handige en bruikbare tip!

 • Pieter

  28 februari 2014 om 12:21

  Bedankt voor de tip, ga ik zeker eens proberen. @rob deze keer? altijd goede tips hier hoor ;)

 • Van Bogaert Amaury

  28 februari 2014 om 17:49

  Kan je op deze manier ook je iPad sneller opladen?

 • erik

  28 februari 2014 om 20:27

  Vreemde tip, je kan de phone dan toch net zo goed uitzetten. Het enige wat deze tip zegt is dat je oplaad op terwijl je nauwelijks energie uit de batterij gebruikt en dus sneller oplaad?

 • Max

  28 februari 2014 om 22:55

  Vreemd, alle andere sites die dit ook hebben onderzocht schrijven dat het verschil minimaal is en dus eigenlijk totaal geen nut heeft.
  Van 5% tot bijna 100% scheelt amper 3 minuten, maar ja….als je inderdaad heel veel haast hebt of die 3 minuten je leven kunnen redden…

 • Pieter

  1 maart 2014 om 8:24

  Zoals de tip omschrijft gaat het hier over het sneller opladen voor een korte periode. Wanneer je percentage erg laag is in de late middag en je moet nog even dan kun je het beste je iPhone in vliegtuigmodus plaatsen om hem sneller op te laden voor bijvoorbeeld 15 minuten. Daar gaat de tip over, er wordt niet gesproken over het helemaal (tot 100%) sneller opladen van je iPhone, dan scheelt het niet zoveel.

 • max

  1 maart 2014 om 9:36

  van 5% tot 100% was maar een voorbeeld. Of je de iPhone laat laden in de “normale modus” of in “airplane modus”, maakt ook voor een korte periode weinig verschil uit. Het zal je in die 15 minuten misschien 3 à 4 procent extra opleveren en echt geen 20, 30 of 40% extra. Wij hebben het bij de TD met verschillende iPhones geprobeerd, maar spectaculaire resultaten zijn uitgebleven.

 • JB

  1 maart 2014 om 14:35

  Hoe leger de batterij van je iPhone, hoe sneller hij laadt.
  Bijv. Als je nog maar 5% hebt zul je in 15 minuten misschien al 20% hebben, maar als je ‘al’ 80% 15 minuten laadt heb je misschien nog ‘maar’ 82%.

  Dit schrijft Apple op haar website:
  https://www.apple.com/nl/batteries/

 • Quinty

  9 oktober 2015 om 16:10

  Sinds dat ik dat doe laad hij sneller op! ik heb dat vaker gezien, en het werkt inderdaad! Goed hoor :) ik raad het de mensen wel aan die dit nog niet weten :) Groetjes

 • Dennis

  12 november 2015 om 11:09

  Bedankt voor de tip! Geen adviseurs meer met lege telefoons ;-) gr.adviesnederland

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!