27 februari 2014

iOS 7iOS 7: Foto’s als achtergrond gebruiken zonder inzoomen

ios 7 icon retinaSinds de release van iOS 7 krijgen we regelmatig een bericht van verontrustende iOS gebruikers die hun eigen foto’s niet meer als achtergrond kunnen gebruiken voor het begin- of toegangsscherm.

Dit is te wijten aan het feit dat in iOS 7 Apple gebruik maakt van Parallax, een effect dat lichtjes inzoomt op een afbeelding zodat deze mee kan bewegen met je iPhone. Vele vinden dit een leuk effect, andere vinden het dan weer erg storend. Eerder hebben we hier al aandacht aan geschonken door de procedure van het Parallax-effect uit te schakelen. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ zet de optie 'Verminder beweging’ aan.

In sommige gevallen is dit nog niet genoeg en wordt de afbeelding toch nog extreem vergroot. Dan kun je onderstaande tip proberen om je geliefde foto toch ‘normaal’ weer te geven op het toegangs- of beginscherm.

• Open de Foto applicatie
• Zoek naar je foto en open deze
• Zoom nu in op de foto zoals je deze wilt plaatsen op het toeganggscherm
• Druk nu tegelijkertijd op de aan/uit knop en thuisknop om een schermafbeelding te maken

achtergrondzoomen

Navigeer vervolgens naar de zojuist gemaakt schermafbeelding en tap op de deel-knop. Selecteer hier ‘Gebruik als achtergrond’ en stel hem in als achtergrond voor je toegangs- of beginscherm. Nu heb je de exacte positie die je graag wilt voor je foto op je toegangs- of beginscherm. Uiteraard die je het Parallax-effect uit te zetten via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ zet de optie 'Verminder beweging’ aan.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Erik

  27 februari 2014 om 12:33

  Dit werkt nog steeds voor geen meter.
  Waarom zou je trouwens de omweg via het screenshot nemen? Als je de foto selecteert in de foto-app dan kun je ook meteen de optie ‘gebruik als achtergrond’ gebruiken. In beide gevallen kun je de foto pinchend uitzoomen, maar floept meteen weer terug zodra je loslaat. Parallax staat uiteraard uit.
  Kortom: dit belachelijke probleem is nog steeds niet op te lossen. Miskleun van Apple.

 • App69

  27 februari 2014 om 19:28

  Ik vind dat gezeur over die achtergronden overdreven.
  Vb: Een foto van je gezin of wat dan ook gebruiken als achtergrond terwijl je scherm volstaat met Apps.
  Wat zie je er dan van?
  Miskleun van Apple? Belachelijk probleem?
  Degene die dit een probleem vindt is een miskleun.

 • angelique

  10 juni 2014 om 21:26

  het is WEL een miskleun van apple en een hele grote ook! ik erger me dood!
  en wanneer gaan ze er nou wat aan doen???!!

 • Sietze

  7 augustus 2014 om 8:18

  Het is inderdaad een erg stomme fout van Apple!

  Ik heb een foto van 3 kleinkinderen naast elkaar. Als ik deze als achtergrond wil instellen dan zoomed de foto telkiens in zodat ik maar 2 kleinkinderen als achtergrond krijg. Of ik kan de rechter met de middelste. Of de linker met de middelste als achtergrond krijgen. En dan staat er bovenaan “Verplaats en wijzig grootte” Nou verplaatsen kan ik maar als ik de foto “passend” maak en laat los springt hij terug!? Zou er bij Apple niemand kleinkinderen hebben?

 • Wim

  20 augustus 2014 om 19:29

  Nou App69, zelfs Apple maakt wel eens fouten hoor en dit is er één. Zeer irritant zelfs. Lukt gewoon niet de foto op zijn normale grootte als afbeeldingsscherm te krijgen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!