21 maart 2014

iOS 7iOS 7.1: Het parallax-effect per achtergrond uitschakelen

foto's logo 7 retinaMet de komst van iOS 7 heeft Apple ook het parallax-effect toegevoegd aan iOS. Het is een soort van 3D effect die ervoor zorgt dat de achtergrond van je iPhone, iPad of iPod Touch mee beweegt. Hierdoor lijkt het alsof de applicaties op het scherm ‘zweven’ en lichtjes uit het scherm te voorschijn komen.

Dit effect is zeer zeker een mooie toevoeging, maar kan als ‘vervelend’ worden ervaren. Je kon dit effect eenvoudig uitschakelen via de toegankelijkheidsopties in iOS door de beweging te verminderen. Hierdoor wordt niet alleen het parallax-effect uitgeschakeld, maar ook de animaties bij het openen van applicaties, berichtencentrum, enzovoorts. In iOS 7.1 is het daarom mogelijk om alleen het parallax-effect bij de achtergrond uit te schakelen.

Ga hiervoor naar Instellingen ▸ 'Achtergrond en helderheid' en selecteer de optie ‘Kies een nieuwe achtergrond’. Open vervolgens een afbeelding, zodra je deze hebt geopend krijg je de optie ‘Perspectiefeffect’ te zien. Door voor de optie ‘Uit’ te kiezen zal het effect worden uitgeschakeld, de achtergrond niet meer meebewegen en wordt er ook minder ingezoomd.

parallax-effect uitschakelen

Ook via de Foto-applicatie kun je het perspectiefeffect uitschakelen, tap hiervoor op de deelknop van de afbeelding en selecteer vervolgens 'Achtergrond'.

Door alleen het parallax-effect uit te schakelen blijven wel alle andere animaties aanwezig in iOS, mocht je deze liever ook willen uitschakelen dien je hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verminder beweging te gaan. Schakel hier de optie ‘Verminder beweging’ in.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Edvard Noorland

    16 mei 2014 om 19:07

    Helaas maar dat juist plaatsen van een foto op je beginscherm gaat naa het aanzetten van Perspectiefeffect UIT nog steeds niet en ook al staat hij uit , ik krijg niwt de optie om dit per foto aan te zetten , ik heb de laatste versie van IOS zeer irritant te noemen

Een reactie toevoegen: