22 maart 2014

OS X: Emoji’s tonen in de Chrome met behulp van Chromoji

chrome iconSinds OS X 10.8 Mountain Lion kan OS X ook emoji’s herkennen en er gebruik van maken. Zo worden de emoji’s getoond in bijvoorbeeld de berichten-applicatie, maar ook in Safari, Mail, enzovoorts.

Wanneer je geen gebruik maakt van Safari, maar wel van bijvoorbeeld Google Chrome dan is het je vast en zeker opgevallen dat deze webbrowser de emoji’s niet ondersteund. Wanneer je deze leuke en vrolijke emoticons mist kun je deze binnen Chrome activeren met een handige plugin. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open de Google Chrome applicatie op je Mac en open de onderstaande webpagina die je onmiddellijk naar de plugin ‘Chromoji' brengt in de Chrome web store. Installeer vervolgens de Chromoji plugin.

Chromoji plugin voor Google Chrome OS X applicatie

Chromoji1

klik op de afbeelding om het effect van Chromoji binnen Chrome te bekijken

Zodra Chromoji is geïnstalleerd kun je emoji’s bekijken in de applicatie. Een mooi voorbeeld hiervan is de wikipedia die de geschiedenis en gebruik van emoji omschrijft. Hier kun je ook alle bestaande emoji’s bekijken. Deze emoji’s kun je dus niet bekijken via Chrome wanneer je de Chromoji plugin niet hebt geïnstalleerd, net zoals in bovenstaand voorbeeld.

Meer over Chrome kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!