22 maart 2014

iOS 7iOS 7.1: Problemen met het Touch ID oplossen

Touch_ID_iconSinds de lancering van iOS 7.1 melden verschillende iPhone 5s gebruikers problemen met hun Touch ID. Het lijkt erop dat sommige vingerafdrukken niet meer kunnen worden gescand.

Dit probleem treed spontaan op, zo kan het zijn dat er ’s ochtends geen probleem is en even later kan het Touch ID die bepaalde vinger niet meer kan herkennen. Dit is uiteraard erg vervelend, maar de oplossing is erg eenvoudig. Zie hiervoor de onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Tap op ‘Touch ID en toegangscode’
• Voer je toegangscode in
• Open de vingerafdruk die problemen geeft
• Tap vervolgens op ‘Verwijder vingerafdruk’

touchidverwijderen

Herhaal dit wanneer er meerdere vingerafdrukken "corrupt" lijken te zijn. Vervolgens dien je de vingerafdrukken opnieuw toe te voegen aan je iPhone. Doe dit rustig en op een correcte manier om zo nauwkeurig mogelijk de afdruk te bewaren op je iPhone. Desondanks het vingerafdruk-probleem heeft Apple in iOS 7.1 Touch ID verbeterd. Dit is duidelijk merkbaar na het toevoegen van je nieuwe afdrukken.

Meer over Touch ID kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ruud

    22 maart 2014 om 16:14

    Bij mij werkte Touch ID sinds 7.1 soms helemaal niet meer. Hij reageerde dan helemaal niet op een vingerafdruk (kreeg ook niet de melding “probeer opnieuw”. Ook het opnieuw scannen van de vingers hielp niet. Ik heb vervolgens iOS 7.1 maar opnieuw geïnstalleerd. Dat lijkt (tot dusverre) de oplossing te zijn, want nu reageert hij direct.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!