7 juni 2015

iOS: Een vingerafdruk verwijderen

touch id logo

Met behulp van Touch ID kun je jouw iPhone of iPad ontgrendelen zonder een toegangscode in te vullen, daarnaast kun je ook applicaties beveiligen en aankopen verrichten met behulp van je vingerdruk. Voorlopig kun je tot vijf vingers koppelen aan Touch ID.

Heb je deze alle vijf in gebruik en wil je graag een nieuwe afdruk toevoegen, dan zal je eerst een huidige vingerafdruk verwijderen. In de volgende procedure vind je terug hoe je dit moet doen.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Touch ID en toegangscode'
• Vul je toegangscode in

instellingen Touch ID

Vervolgens zie je een overzicht van al je vingerafdrukken, deze kun je op twee manieren verwijderen. Veeg met één vinger van rechts naar links over de vingerafdruk, de verwijderknop wordt geactiveerd. Tap (tik) op 'Verwijder' om de afdruk te verwijderen.

Daarnaast kun je ook tappen op de afdruk in de lijst, vervolgens kun je de naam aanpassen, maar ook hem in zijn geheel te verwijderen. Dit doe je door op de knop 'Verwijder vingerafdruk' te tappen.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


  • Amaury

    7 juni 2015 om 23:38

    Ik vraag me eerder af hoe het komt dat telkens wanneer ik een nieuwe vingerafdruk toevoeg,deze gedurende een hele tijd feilloos werkt om dan plots niet meer te reageren… Heb dit al talloze keren gehad,zowel op de iPhone 5s evenals de iPad air.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!