7 juni 2015

iOS: Geluidskwaliteit van de spraakfunctie verbeteren

geluid OS X apple

In iOS is het mogelijk om teksten, menu’s en dergelijke te laten voorlezen. Vooral mensen die veel gebruik maken van de VoiceOver functie zullen zich wel in het volgende probleem herkennen. De spraakfunctie is niet altijd even duidelijk, dit komt door de computerstem die al snel blikkerig overkomt.

Dit kan niet de bedoeling zijn, zeker niet als je de functie dagelijks gebruikt. Via onderstaande procedure is het mogelijk om de geluidskwaliteit van de spraakfunctie te verbeteren door simpelweg een verbetering (update) te downloaden.

• Open Instellingen
• Navigeer naar Algemeen ▸ Toegankelijkheid
• Selecteer 'VoiceOver'
• Tap (tik) op Spraak ▸ Spraakdialect

spraak functies in iOS

Vervolgens kun bij 'Nederlands' (of Vlaams) de optie 'Betere kwaliteit' aanvinken. Wanneer je dit doet zal iOS de verbeterde spraakfunctie downloaden en installeren op je iPhone, iPad of iPod Touch. Deze neemt ongeveer 150MB in beslag.

De geluidskwaliteit is opmerkelijk beter en klinkt iets natuurlijker. Let wel op dat dit niet de geluidskwaliteit van Siri verbeterd, dat is namelijk een heel ander functie. Mocht je het verschil niet goed genoeg vinden, dan kun je hem verwijderen door met één vinger van rechts naar links over 'Betere kwaliteit' te vegen. Tap daarna op de 'Verwijder' knop.

geupdate artikel

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: