8 juni 2015

5 creatieve foto- en video-apps voor iPhone en iPad

App Store iOS logo

Het maken van goede foto´s en video´s is al lang niet meer alleen mogelijk met een professionele camera. Ook met een iPhone of iPad wordt het steeds gemakkelijker om mooie plaatjes te schieten.

Maar niet alleen het fotograferen en filmen zelf wordt eenvoudiger; ook op het gebied van foto- en videobewerking is er met een tablet of telefoon steeds meer mogelijk. Wil jij je foto´s en video´s ook een creatieve touch geven? Wij hebben een paar leuke apps voor je op een rijtje gezet.

PicsArt Photo Studio

PicsArt werd gelanceerd in 2011 en is inmiddels al meer dan 175 miljoen keer gedownload. Op het PicsArt platform kun je je foto´s op allerlei manieren omtoveren tot kleine kunstwerken. Zo kun je onder meer aan de slag met verschillende effecten en filters en combineer je je foto´s eenvoudig in een collage. Het resultaat van je creativiteit kun je natuurlijk opslaan (bijvoorbeeld in de iCloud of door middel van een andere cloud-oplossing), maar ook delen met andere mensen. Door deel te nemen aan challenges en contests, en door tags toe te voegen, krijg je de kans daadwerkelijk ontdekt te worden. Extra pluspunt: de app is gratis verkrijgbaar. "With PicsArt the sky's the limit and anyone can be creative”, zeggen de makers. Kijk voor meer informatie op de PicsArt website.

PicsArt Photo Studio & Collage
PicsArt Photo Studio & CollageCategorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: PicsArt, Inc.
iPad & iPhone  12+  128 MB DOWNLOAD GRATIS

PicsArt applicatie iOS

Ghost Lens

Ghost Lens geeft je foto´s een spookachtige draai. Met deze app bewerk je je foto´s en video´s zo, dat het lijkt alsof je geest zichzelf losmaakt van je lichaam. Je kunt het ´fade in`- en ´fade out`-effect toevoegen aan je foto of video en een karakter in je video transparanter of minder transparant maken. Verder kun je onder meer: een geestverschijning klonen, verschillende filters gebruiken, illusionistische effecten toevoegen (laat je karakter bijvoorbeeld in de lucht zweven of verwissel lichaamsdelen), collages creëren en tekst en ´ghost stickers` in je afbeelding plakken. Via Instagram en Snapchat deel je je spookachtige kunstwerkjes met anderen.

Ghost Lens+Scary Photo Video Edit&Collage Maker
Ghost Lens+Scary Photo Video Edit&Collage MakerApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: Chen Qizhang
iPad & iPhone  12+  98 MB DOWNLOAD GRATIS

Split Lens

Met Split Lens maak je eenvoudig een kloon van jezelf en creëer je ook andere illusionistische effecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verwisselen van gezichten en het verplaatsen van lichaamsdelen. Eerst kies je een layout uit, waarna je ´split bars` toevoegt waar je ze wilt hebben. Dan neem je een foto, die in het ene deel van het beeld verschijnt. De volgende foto die je neemt (of die je uit je eerder gemaakte foto´s haalt) komt aan de andere kant van de split bar. Vervolgens kun je de twee foto´s naar wens aanpassen en mixen. Je kunt er ook voor kiezen om filters toe te voegen en uiteraard is het mogelijk om het resultaat te delen via social media.

Split Lens-Clone Picture&Snow Photo Blender Editor
Split Lens-Clone Picture&Snow Photo Blender EditorCategorie: Photo & Video, Lifestyle
Ontwikkelaar: Shuzhen Chen
iPad & iPhone  4+  64 MB DOWNLOAD GRATIS

foto bewerken in ios app

Pic&Vid Stitch

Pic&Vid Stitch is een app waarmee je meerdere foto´s en video´s combineert tot één collage. De app kan je camera in verschillende vlakken verdelen en je beschikt over meer dan 57 verschillende layouts. Een voorbeeld van wat je kunt doen met Pic&Vid Stitch is het vertellen van een verhaal in de vorm van een video, waarbij je tegelijkertijd foto´s in beeld laat verschijnen. Ook is het mogelijk om jezelf te klonen, illusies toe te voegen en je foto´s en video´s te bewerken met filters en contrasten. En natuurlijk deel je ook met deze app je creaties eenvoudig met vrienden en volgers.

Pic&Vid Stitch
Pic&Vid StitchCategorie: Entertainment, Photo & Video
Ontwikkelaar: ke jingdan
iPad & iPhone  4+  31 MB DOWNLOAD GRATIS

Thred

Eén foto zegt veel, maar een echt verhaal vertel je pas wanneer je daar meerdere foto´s en visuele elementen aan toevoegt. Met Thred kun je je foto´s naar hartenlust bewerken met behulp van filters, tekst, stickers en kaders, en voeg je deze eenvoudig samen tot een (korte) serie. De bedenker van deze app is Will Wright, die ook het brein is achter games als The Sims en Sim City. "A thred is a visual story that can have multiple panels, like a comic book or photo album”, zeggen de makers. Zo kun je bijvoorbeeld memes ontwerpen of een reisdagboekje samenstellen. Is je thred klaar? Dan deel je deze binnen de app of via Facebook, Twitter of Tumblr. Helaas is de app momenteel alleen beschikbaar in Amerika, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland, maar volgens de makers komt hier zeker verandering in. Kijk voor meer informatie op de website van Thred.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!