29 april 2015

CarPlayCarPlay: Berichten ontvangen en versturen

Carplay logo Apple

Berichten versturen vanuit je auto, het klinkt gevaarlijk, maar niets is minder waar. Apple heeft dit bijzonder slim opgelost. Het is niet mogelijk berichten te lezen, deze worden namelijk (door Siri) voorgelezen. Je mist geen enkel bericht, maar je wordt ook niet onnodig afgeleid door het lezen. Via CarPlay is het alleen mogelijk ongelezen berichten voor te laten lezen.

Wanneer je een nieuw bericht binnenkrijgt kun je de Berichten applicatie openen. Carplay detecteert de ongelezen berichten en vraagt of deze moet worden voorlezen. Selecteer 'Ongelezen berichten' en Siri zal dan al je ongelezen berichten voorlezen. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om het bericht te beantwoorden. Ga in op de vragen van Siri of kies voor de knoppen: Beantwoord niet, Lees opnieuw of Beantwoord.

CarPlay-inkomend-bericht

Vanzelfsprekend kun je ook een nieuw bericht versturen, open hiervoor de berichten applicatie en Siri vraagt meteen wie je een bericht wilt sturen. Spreek de naam duidelijk uit, het is alleen op deze manier mogelijk om een bericht op te stellen (in verband met de veiligheid).

CarPlay-nieuw-bericht

Daarna vraagt Siri om het bericht wat je wilt versturen, spreek duidelijk de boodschap in, Siri zet dit om naar tekst. Siri leest het voor en vervolgens kun je via spraak het bericht versturen of selecteer de knop 'Verstuur'.

Verder is het mogelijk om de lijst met al je berichten te bekijken. Zo zie je snel aan de hand van de blauwe bolletjes van wie je ongelezen berichten hebt. Selecteer een persoon en de ongelezen berichten worden voorgelezen. Het is niet mogelijk de gespreksgeschiedenis te bekijken.

CarPlay-berichtenoverzicht

Via dit overzicht kun je dan ook snel een bericht sturen naar personen uit de lijst. Dit is dan net iets makkelijker dan steeds namen te moeten uitspreken, ook al begrijpt Siri de namen uit je contactenlijst goed.

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!