8 januari 2014

iOS 7iOS 7: Een app openen met behulp van een notificatie

berichtencentrumIn iOS is het mogelijk om na het ontvangen van een notificatie de bijbehorende applicatie te openen. Wanneer de melding verschijnt op het toegangsscherm van je iPhone, iPad of iPod Touch kun je deze openen door middel van een swipe over het app-icon. Hierna wordt direct het bericht in de applicatie geopend.

Handig, want dat bespaart je weer een paar extra stappen. Wanneer je de trotse bezitter bent van een iPhone 5s en je hebt het Touch ID geactiveerd zal je hebben gemerkt dat je eerst je iPhone dient te ontgrendelen en hierna de applicatie handmatig moet openen. Echter kan dit ook anders, volg hiervoor onderstaande stappen.

meldingopenen

Activeer het toegangsscherm van je iPhone en sleep het app-icon van een melding naar rechts. Het code invoerscherm wordt geopend, je kunt er nu voor kiezen om je code handmatig in te voeren of toch nog met behulp van het Touch ID. Leg hiervoor je vinger op het Touch ID en onmiddellijk worden de bolletjes van de code ingevuld en wordt de melding en de app geopend.

Meer over Touch ID kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: