9 januari 2014

OS X: Een bijlage toevoegen aan het einde van een e-mail bericht

mail icon emailIedereen herkent vast het probleem dat wanneer je een bijlage wilt toevoegen aan een nieuw e-mail bericht deze op de plaats van de cursor wordt toegevoegd.

Dit kan in sommige gevallen erg vervelend zijn, omdat het vaak veel ruimte in beslag neemt en de bijlage soms tussen de tekst terecht komt. Om die reden is het mogelijk een bijlage automatisch toe te voegen aan het einde van het desbetreffende bericht. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menuoptie ‘Wijzig’ in de menubalk
• Selecteer hier de optie ‘Bijlagen’

bijlageopteinde

Vink vervolgens hier de optie ‘Voeg bijlagen altijd aan einde bericht toe’ aan. Wanneer je nu een bijlage wil toevoegen aan een bericht wordt deze automatisch aan het einde toegevoegd. Door de optie ‘Verstuur altijd voor Windows geschikte bijlagen’ aan te vinken zal de bijlage ook door Windows / Outlook gebruikers bekeken kunnen worden. Het is daarom aan te bevelen, deze optie te activeren.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ed

  9 januari 2014 om 15:38

  Thanks! Toevallig gisteravond nog zitten mopperen dat de bijlagen dwars door m’n tekst kwamen. Vanaf nu dus niet meer!

 • Tom

  9 januari 2014 om 21:22

  goeie tip,
  meteen aangepast

 • Rogier

  9 januari 2014 om 21:29

  goede tip, meteen aangepast in het programma en uitgetest ;-)

 • Theo

  9 januari 2014 om 22:45

  Wist helemaal niet dat ik dit nog niet had ingesteld, bedankt voor de tip!

 • Kevin

  10 januari 2014 om 8:08

  Daar ergerde ik me ook al een tijd aan :) Bedankt.

 • Richard

  10 januari 2014 om 8:43

  Waar ik me nog veel meer aan erger is het feit dat bijlagen niet als icoon verzonden kunnen worden. Ik bedoel dan dus niet de instelling dat ik als verzender de bijlage als icoon zie want bij de ontvanger komt dan de bijlage nog steeds helemaal in beeld.

 • dewulf harry

  10 januari 2014 om 20:38

  super

 • Erik Michiels

  15 januari 2014 om 11:49

  Deze instelling had standaard zo moeten staan…

 • Ashcat

  11 augustus 2014 om 15:51

  Ik heb een vraag over het versturen van een bijlage bij de mail op de Mac
  Ik weet dat je bv een foto mee kunt sturen als icoon, onderaan de tekst en als gewoon grote foto in de mail maar wat ik graag zou willen is een regeltje BIJLAGE bovenin, bij VAN, AAN, CC en SUBJ. Dan kan de ontvanger meteen zien dat er een bijlage meekomt en er op klikken om de file te openen.
  Is dat mogelijk? Ik heb alle instellingen al getest maar geen enkele gaf het goede resultaat.

 • DHR

  16 januari 2015 om 17:13

  Helemaal eens met Ashcat, wellicht toch dan maar Outlook installeren? of zijn er andere APP’s die het gevraagde ondersteunen?

 • Jean

  13 februari 2015 om 14:49

  Als ik (op mijn Mac-mail) een mail verstuur met daaraan foto’s toegevoegd (jpg formaat), dan komen die foto’s bij de ontvanger als zip bestanden aan, is er iemand die dat kan verklaren en nog beter wat ik er aan kan doen om de foto’s ook als jpg bestand bij de geadresseerde te krijgen.
  Bvd,
  jean

 • Peter-Marc

  21 januari 2016 om 15:50

  Dag allen,

  Ben net overgestapt van Windows naar Mac. De bijlagen bij een email krijg ik weliswaar onderaan de tekst, maar nog steeds boven mijn ingestelde handtekening. Ziet er waardeloos uit zeg, niet professioneel.
  Zie de reden van deze manier ook niet…
  Weet iemand toevallig hoe je de bijlagen uit de tekst krijgt? Netjes zoals in Outlook in een apart regeltje BIJLAGE bovenin, bij VAN, AAN, CC en SUBJ.

 • Wesley Fabry

  21 januari 2016 om 16:01

  Peter-Marc, als je de tip volgt kun je de bijlage onderaan het bericht zetten. dus na de handtekening. Anders moet je gewoon de cursor plaatsen op de plek waar je de bijlage wil toevoegen voor je deze toevoegt.

 • Liana

  18 januari 2017 om 15:12

  Ondanks mijn standaard instelling ‘Verstuur altijd voor Windows geschikte bijlagen’ krijg ik heel vaak te horen dat mensen mijn bijlagen niet kunnen openen.
  Het gaat om een formulier die ze zelf deels nog in moeten vullen en retour mailen. Hoe kan ik dit formulier het beste opslaan en versturen nadat ik mijn deel heb ingevuld en aan de betreffende persoon mail? .docx, .doc, .dotx, .dot, .rtf, .txt, .htm? Ik mail nu steeds pdf bestand, maar moet toch anders kunnen?!!

 • Wesley Fabry

  18 januari 2017 om 15:14

  @Liana, als het een pdf is moet je misschien de ‘verstuur altijd’-optie voor Windows niet inschakelen. pdf is namelijk universeel en moet volgens mij geen problemen geven. Als het blijft aanhouden kun je misschien beter outlook gebruiken?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!