9 januari 2014

Siri: Bing vervangen door de Google zoekmachine

siri icon retinaIn iOS 7 heeft Siri weer een hoop nieuwe dingen geleerd, helaas was ze gezakt voor het Nederlands examen en moeten we even wachten op het herexamen. Gelukkig kun je met een beperkte kennis van de Engelse taal (of andere beschikbare taal) gebruikt maken van de verschillende Siri commando’s.

Wanneer je Siri iets vraagt om op te zoeken, bijvoorbeeld meer informatie over Steve Jobs, zal deze vanaf iOS 7 automatisch zoeken via Bing. Misschien doet het niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar Bing is zoals Google en Yahoo een zoekmachine. Deze optie is standaard en helaas niet mogelijk om aan te passen in de instellingen van Siri, echter kun je er wel voor zorgen dat Siri gebruikt maakt van Google voor het zoeken van content op internet.

Hiervoor dien je voor het Siri zoekcommando ‘Google' te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is ‘Google Steve Jobs’, ‘Google Appletips’, enzovoorts.

Op deze manier zal Siri onmiddellijk Safari openen en de zoekopdracht invoeren. Helaas worden de resultaten dus niet in het Siri-venster weergegeven. Siri kan worden geactiveerd door de thuisknop ingedrukt te houden en de instelling te activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri.

Meer over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


 • iDriftKing

  9 januari 2014 om 14:34

  Wat een misleidende titel…

 • Joerian

  11 januari 2014 om 11:44

  Idd iDriftKing!

  Beter was de titel: Google zoekmachine tóch gebruiken met Siri.

 • Wiisikke

  12 januari 2014 om 23:22

  Google is je eigen persoonlijke nsa, alleen gebruiken als je dat leuk vindt, bing is al een iets betere keuze, anders duck duck.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!