11 januari 2014

iOS 7iOS 7: De vlakbij-functie gebruiken in de App Store

AppStore logo 7 retinaEen functie die we nog niet hebben besproken op appletips is de vlakbij-functie in de iOS App Store. Deze optie is nieuw in iOS 7 en geeft je onmiddellijk een overzicht van alle populaire applicaties in je directe omgeving. Op zich lijkt dit misschien zinloos, maar in de praktijk blijkt dit toch anders te zijn.

Wanneer je thuis deze functie bekijkt kan het voorkomen dat er bijna geen interessante tot zelfs geen applicaties worden weergegeven. De functie is namelijk alleen interessant wanneer je op vakantie bent of in een drukke stad. Handig als je wil kijken of een bepaald museum een applicatie heeft, een app voor het openbaar vervoer, reisgidsen, enzovoorts.

De vlakbij-functie kun je raadplegen via de iOS App Store, open deze en tap onderaan in de navigatiebalk op ‘Vlakbij’. Onmiddellijk wordt er een lijst gegenereerd van alle populaire applicatie op dat moment bij jou in de buurt. De applicaties hebben betrekking op kranten, reisgidsen en overige plaatselijke apps.

vlakbij

De eerste keer dien je de App Store toegang te geven om jouw locatie te gebruiken, dit kan door op ‘OK’ te tappen in het pop-up venster. Achteraf kun je dit wijzigen via de locatievoorzieningen die je terugvind in de Instellingen applicatie, ga hiervoor naar Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ App Store.

Uiteraard kun je bij de vlakbij-functie onmiddellijk de applicatie aanschaffen en downloaden op je iPhone, iPad of iPod Touch. Door te tappen op een applicatie kun je meer informatie over de desbetreffende app lezen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Annie Raaijmakers

    12 januari 2014 om 19:10

    Handige tip, ga ik zeker gebruiken.

  • mr-alarmsystemen.nl

    12 januari 2014 om 22:43

    Heel interessant. Ik ga het zeker proberen. Juist een goede oplossing dan overal flyers lezen van wat er in de buurt te doen is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!