8 januari 2014

Berichten: Snel de ‘online’ status wijzigen

imessage berichten icon retinaWanneer je gebruik van de berichten applicatie in combinatie met AIM, Jabber, Google Talk of Yahoo! dan weet je dat het mogelijk is om de status van je aanwezigheid aan te passen. Voorbeelden hiervan zijn 'Weg', 'aan het lunchen', 'Beschikbaar', enzovoorts.

Deze status kun je aanpassen via de menubalk Berichten ▸ Mijn status of via de navigatiekolom. Maar er is ook nog een eenvoudigere manier om de status van je aanwezigheid aan te passen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Plaats de berichten applicatie in het Dock
• Open vervolgens het context-menu met behulp van een secundaire-klik
• Navigeer naar de menuoptie 'Mijn status:…'

status berichten

Vervolgens kun je in de lijst je gewenste status selecteren, deze is dan onmiddellijk actief en is het onnodig om de berichten applicatie te openen. Dit is handig als je snel de status moet wijzigen. Uiteraard kun je ook je persoonlijke satussen toevoegen.

Open hiervoor de berichten applicatie en klik onderaan in de navigatiekolom op de statusknop. Vervolgens kies je 'Pas 'Beschikbaar' aan' of 'Pas 'Weg' aan' in het menu en onmiddellijk kun je een status toevoegen, dit bevestig je door op de enter-toets te drukken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!