29 maart 2015

iOS: Desktop versie van een pagina opvragen in Google Chrome

chrome icon iOS/OSX

Veel websites hebben tegenwoordig een mobiele webpagina of zijn 'responsive'. Hiermee krijg je de website beknopter te zien zodat deze mooi aansluit op het scherm van je iPhone, iPod Touch of andere smartphone.

Toch kan het voorkomen dat de mobiele pagina van een website niet niet alle content bevat die je zoekt of vind je de weergave niet prettig. Misschien is het je al opgevallen wanneer je onze website mobiel bezoekt krijg je een mobiele weergave, kantel je iDevice (liggend) en je krijgt de normale website te zien.

Sinds iOS 8 kun je via Safari overschakelen naar de desktopversie door te tappen op de adresbalk en dan naar beneden te vegen in het geopende pop-up venster. Hier kun je tappen op ‘Vraag om desktopsite’ om de desktopversie van de website te openen. Ook de iOS applicatie Google Chrome ondersteunt nu deze functie.

ioschromedesktop

Open Google Chrome en tap naast de adresbalk op de drie verticale bolletjes, vervolgens kun je in de lijst kiezen voor 'Desktopsite opvragen'. Chrome laadt onmiddellijk de website opnieuw in en toont de desktopversie.

Google Chrome
Google ChromeCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  87 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Google kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!