16 juni 2014

Google Chrome: Blokkeer bepaalde afzenders binnen je Gmail-account

google gmail retina iconWanneer je regelmatig een e-mailberichten krijgt van een vervelende afzender en deze absoluut niet meer wil ontvangen in je mailbox zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt het bericht markeren als reclame of deze steeds automatisch laten verwijderen via de regel-functie binnen Mail.

Wanneer je in het bezit bent van een Gmail-account kun je dit probleem nog eenvoudiger oplossen door simpelweg de afzender te blokkeren via een handige Google Chrome extensie. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Google Chrome applicatie
• Ga vervolgens naar deze pagina om de extensie te installeren
• Open hierna https://mail.google.com
• Log in met je gmail-account
• Open het bericht van de afzender die je wilt blokkeren

gmailblokkeer

Vervolgens kun je via de knop ‘Blokkeer’ onmiddellijk de afzender blokkeren en zal je geen e-mailberichten meer ontvangen van deze afzender. Via het driehoekje naast ‘Blokkeer’ kun je meerder blokkades uitvoeren, denk hierbij aan het blokkeren van alle e-mail berichten van de afzender, van het domein, hetzelfde onderwerp of met een bepaald woord of zin. Daarnaast kun je via ‘Opties’ de instellingen van de blokkeer-knop aanpassen en het gedrag wijzigen.

Door deze handelingen uit te voeren worden de afzenders binnen Gmail geblokkeerd en zal dit ook zo gesynchroniseerd worden met je Mac, iPhone, iPad of iPod Touch. Hierdoor zal je op deze apparaten de geblokkeerde e-mail berichten niet meer ontvangen. Het is wel alleen via Google Chrome en met de extensie ‘Block Sender’ mogelijk afzenders te blokkeren.

Meer over Google kun je hier terugvinden.Reacties


 • martje hoevenberg

  9 april 2016 om 15:28

  hallo ik wil geen mails meer van wij ontvangen
  zou u dat voor mij kunnen regelen
  bvhd m hoevenberg

 • Fred

  12 november 2016 om 10:10

  …maar voor die Chrome applicatie ( Block Sender ) moet wél worden betaald.Je komt in een betaal circuit terecht US 29,00 / jaar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!