21 maart 2014

Steun Unicef door je iPhone eens even niet aan te raken

uniceftapTegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en hebben we deze bijna de hele dag in onze hand. Op het werk, tijdens het wachten op de bus, op de bank en zelfs tijdens een gesprek gebruiken we onze telefoon voor verschillende doeleinden. In de meeste gevallen is het gebruik erg handig, maar soms ook overbodig en kun je beter een gesprek voeren met je vrienden zonder een iPhone in de hand.

Unicef heeft met deze achterliggende gedachten een prachtige campagne opgezet. Door je iPhone 10 minuten niet te gebruiken kun je dankzij sponsor Armani één kind een hele dag van schoon drinkwater voorzien. Een mooi gebaar en een kleine moeite voor ons, want wereldwijd hebben ongeveer 768 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Hoe je deze mensen gratis kunt helpen lees je hieronder terug.

Ieder jaar organiseert Unicef het Tap Project waarmee geld word ingezameld voor schoon drinkwater. Dit jaar gaat dit dus, naast de ‘gewone’ donatie, met behulp van smartphonegebruikers. Open de website: tap.unicefusa.org op je iPhone of andere smartphone en bekijk de instructies of tap op ‘skip’ om onmiddellijk te starten.

uniceftapapp

Via de knop ‘Begin’ kan de ‘donatie’ beginnen. Leg je iPhone vlak neer op de tafel of andere oppervlak en de donatie zal beginnen. Door 10 minuten je iPhone niet aan te raken zal Armani een donatie doen zodat één kind een hele dag schoon drinkwater kan krijgen. Door 20 minuten je iPhone niet te gebruiken kan Unicef 11 waterzuiveringstabletten uitdelen aan mensen in nood.

Het is dus een eenvoudig en mooi gebaar om dit één of meerdere keren per dag te doen, het kost jou niets en je helpt er een ander mee. De actie loop tot en met 31 maart en is dus een aanrader voor iedere smartphone gebruiker, natuurlijk kun je ook gewoon handmatig een donatie schenken aan Unicef.

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!