27 februari 2014

Mavericks10.9: Zoomen in een PDF-document of afbeelding

quicklook_iconMet Quick Look kun je een voorvertoning bekijken van bestanden op het bureaublad of in een Finder venster. Selecteer het bestand en gebruik de spatiebalk om Quick Look te activeren.

Echter gaat Quick Look veel verder dan alleen maar een snelle voorvertoning van een bestand, zo kun je eenvoudig PDF-bestanden en tekstdocumenten bekijken. In voorgaande versie van OS X was het al mogelijk om eenvoudig in te zoomen op een PDF-document met behulp van een toetscombinatie.

Hiervoor diende je de option⌥- toets ingedrukt te houden terwijl je met twee vingers scrolt op een trackpad of via de muis. Wanneer je naar beneden scrolt zal er worden ingezoomd en wanneer je naar boven scrolt zal er worden uitgezoomd. Deze optie werkt nog steeds in OS X 10.9 Mavericks.

zoompdfql

Toch heeft Apple nog een aanpassing aangebracht in de Quick Look functie in OS X Mavericks. Zo is het vanaf nu mogelijk eenvoudig in te zoomen op een afbeelding. Selecteer hiervoor een afbeelding en activeer Quick Look. Vervolgens druk je op de option⌥-toets om het zoomen te activeren. Hierna kun je met een scrollbeweging naar links, rechts, boven of onder navigeren over de foto. Wanneer je de option⌥-toets loslaat zal het zoomen deactiveren.

geupdate artikel

Meer over Quick Look kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!