21 maart 2012

OS X: 5 tips voor Quick Look

Met Quick Look kun je een voorvertoning bekijken van bestanden op het bureaublad of in een Finder venster. Selecteer het bestand en gebruik de spatiebalk om Quick Look te activeren. Echter gaat Quick Look veel verder dan alleen maar een snelle voorvertoning van een bestand.

Een PDF-bestand bekijken

Wanneer Quick Look toegepast wordt op een PDF-bestand krijgt je direct de eerste pagina van het bestand te zien. Rechts van de eerste pagina zie je kleine miniaturen van de overige pagina's in het PDF-bestand. Om de andere pagina's in Quick Look te bekijken zijn er drie verschillende mogelijkheden. Je kunt door het bestand scrollen door in het Quick Look venster te scrollen. Je kunt door op de miniaturen te klikken met je muis of trackpad navigeren binnen het bestand. Als laatste mogelijkheid kun je ook met behulp van de fn-toets en de omhoog en omlaag pijltoets de pagina's bekijken in Quick Look.

Meerdere bestanden bekijken in Quick Look

Als je in een map met behulp van de spatiebalk de Quick Look functie activeert is het eenvoudig om de andere bestanden in dezelfde map te bekijken. Met behulp van de pijl-toetsen kun je navigeren doorheen de bestanden in Quick Look. Als de lijst- of kolomweergave is geactiveerd gebruik je de omhoog en omlaag-pijltoets. Bij de symbolen- of cover-flow weergave gebruikt men de rechts en linker-pijltoetsen. Ook kun je ervoor kiezen om met de commando-toets meerder bestanden te selecteren en de Quick Look functie te activeren. Hierbij kun je ook de pijltoetsen gebruiken om te navigeren tussen de verschillende bestanden.

Quick Look in de Mail Applicatie

In de Mail applicatie op de Mac is het mogelijk om de bijlage's in een mail weer te geven in Quick Look. Dit doe je door op 'geef snel weer' te klikken rechtsboven in de mail. De bijlage zal dan geopend worden in Quick Look zonder dat je hiervoor het bestand moet downloaden of openen.

Gebruik Quick Look in Stacks en Spotlight

Je kunt eenvoudig Quick Look activeren in de Stacks mappen in het Dock. Zowel in raster als waaier weergave is het mogelijk om Quick Look activeren. Open een Stack en plaats je muis op een icon, gebruik de spatiebalk om de Quick look preview te bekijken.
Zo is het mogelijk om met Quick look een preview te krijgen van Spotlight zoekresultaten, deze previews kun je heel eenvoudig bekijken door je muis op een zoekresultaat te plaatsen, automatisch wordt er een preview weergegeven.

Bestanden bekijken in de prullenmand

Het is niet mogelijk om bestanden die in de prullenmand zijn geplaatst te openen, echter is het wel mogelijk om de bestanden met behulp van Quick Look te bekijken. Zo kun je het bestand eventueel nog bekijken voor je het definitief verwijderd van je Mac.Reacties


  • renze

    21 maart 2012 om 17:25

    In mail kan je ook Cmd Y gebruiken voor snelle weergave

Een reactie toevoegen: