26 februari 2014

MavericksUpdate OS X Mavericks 10.9.2 vanaf nu beschikbaar

mavericks 10.9 icon retinaGisterenavond heeft Apple OS X 10.9 Mavericks voorzien van een tweede grote update. Naast het oplossen van verschillende bugs en andere problemen heeft Apple ook enkele nieuwe functies toegevoegd. Denk hierbij aan FaceTime audio dat we ook kennen van uit iOS 7. De update is ongeveer 769 MB groot en kan vanaf nu gedownload worden vanuit de Mac App Store.

Zoals in iOS 7 en iOS 6 verhelpt OS X 10.9.2 het beveiligingsprobleem dat ontstond door een SSL-bug. Daarom dient iedereen deze update zo snel mogelijk uit te voeren. In de vorige update werden al vele bugs in de Mail app verholpen, maar de problemen voor Gmail en Exchange hielden aan. In OS X 10.9.2 zouden deze problemen geheel verholpen moeten zijn en heeft de Mail applicatie een verbeterde stabiliteit.

1092update

Naast de verbeteringen in de Mail applicatie zijn er ook een hoop andere problemen opgelost waaronder het automatisch aanvullen van data in de Safari applicatie, VPN-verbinding, betere VoiceOver, enzovoorts. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om iMessage-berichten van een bepaalde afzender te blokkeren.

De update kan gratis worden uitgevoerd vanuit de Mac App Store die je vanaf hier onmiddellijk kunt openen. Meer informatie over de update kun je hier terugvinden.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  26 februari 2014 om 10:41

  Hebben we vanavond in elk geval weer wat te doen, hier zijn drie Mac’s in huis…. ;-)

 • don

  26 februari 2014 om 14:57

  ik heb een mac mini zonder webcam nu FaceTime audio er is dacht ik nauw dan kan ik tenminste nog dat dus ik ga naar berichten want als ik FaceTime open krijg ik een fout dat er geen camera is dus via berichten op die FaceTime audio knop gedrukt krijg ik nog de fout dat er geen camera is heeft iemand een idee

 • Iz3t

  26 februari 2014 om 15:20

  Ik heb de update gisteren zonder problemen geïnstalleerd en alles werkt super.

  Maar vandaag viel mij op dat mijn tijdsaanduiding in het lockscreen? (het scherm dat ik zie als ik de dicht klap e weer open maak) van mijn macbook opeens in het Engels staat vermeld. Dus in plaats van 15:15 staat er 3:15 PM

  Heeft iemand enig idee hoe ik dat terug kan zetten naar onze (NL) tijdsaanduiding?

 • Bor

  26 februari 2014 om 17:27

  Hopelijk is het vervelende probleem met mijn ‘hangende’ trackpad opgelost.

 • Mishendr

  26 februari 2014 om 23:17

  @Don: er is werkelijk geen touw aan jouw verhaal te knopen. Zou je aub punten, komma’s en/of Hoofletters willen gebruiken? Anders kan echt niemand je helpen.

  Dank.

 • em

  26 februari 2014 om 23:51

  Ik ben weer te goed van vertrouwen geweest. Heb de update geinstalleerd. Kan sindsdien echter geen mail meer ontvangen via Mail. Digibeet. Geen idee of ik dit zelf kan herstellen, en hoe. Het herhaaldelijk invoeren van het account-wachtwoord heeft geen enkel resultaat. Trouwens verschillende wachtwoorden geprobeerd, aangezien niet duidelijk is welk wachtwoord Mail verwacht. Maar niks werkt dus. Wil wel graag m’n correspondentie ontvangen en voortzetten, dus dit is een noodsituatie. Wat te doen? Heb een klacht/vraag verzonden naar Apple, maar die zeggen al meteen dat je geen antwoord hoeft te verwachten!

 • em

  27 februari 2014 om 0:32

  aanvulling: wat is een ssl-bug?

 • Wesley Fabry

  27 februari 2014 om 6:56

  @em zie link achter ‘beveiligingsproblemen’.

  Net zoals in iOS 7 had OS x problemen bij het controleren van SSL-verbindingen. SSL wordt door vele websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonlijke gegevens. Hierdoor wordt alle informatie tijdens het uitwisselen van deze gegevens vertrouwelijk en niet leesbaar voor derden. Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het slotje en de ‘https://’ in de adresbalk (bijvoorbeeld bij online bankieren). Het probleem in OS X is bij deze opgelost en de update is dus aan te raden voor iedere OS X gebruiker.

 • Pascal

  27 februari 2014 om 9:08

  @Don: kan je de zin: “er is werkelijk geen touw aan jouw verhaal te knopen.” aub even veranderen in: “Er is geen touw aan vast te knopen”

  Dank.

 • Pascal

  27 februari 2014 om 9:10

  @ Mishendr: kan je de zin: “er is werkelijk geen touw aan jouw verhaal te knopen.” aub even veranderen in: “Er is geen touw aan vast te knopen”

  Dank.

 • Mishendr

  27 februari 2014 om 9:30

  Het regent klachten op het web van mensen die na de 10.9.2 update last hebben van bugs in Mail. Terwijl deze update die juist moesten voorkomen. Ik heb nog nergens een éénduidige oplossing gelezen, alleen dan om (tijdelijk) een ander mail programma te gebruiken. Ééntje die ik veel langs heb zien komen is de Airmail app. Gebruik het zelf echter niet, en ik zit zelf vast op 10.8.5

  Succes.

 • em

  27 februari 2014 om 13:27

  @ wesley fabry @mishendr
  Of het SSL-probleem met de update wel of niet is opgelost kan ik niet beoordelen. Ik moet apple maar geloven wat dat betreft. Feit is dat er een nieuw probleem is ontstaan – dus dat ik sinds de update naar 10.9.2 geen e-mail via Mail meer kan ontvangen. Volgens AppleSpot zou het probleem zich alleen voordoen bij Gmail accounts. Dat klopt niet. Bij mij gaat het om een live.nl account die aan Mail is gekoppeld. Ik heb Apple gevraagd om de fout te herstellen, maar zoals ik al zei: apple zegt al bij voorbaat dat je niet en nooit antwoord hoeft te verwachten op je klacht/vraag. Vandaar dat ik hier maar weer terugkom.

 • RG

  27 februari 2014 om 20:15

  @emHet kan zijn dat je account “outlook” moet kiezen. Ik had hetzelfde met mijn “hotmail” account. Hoop dat het helpt voor je. GrtnRG

 • Miranda

  2 maart 2014 om 15:12

  mijn hele computer is de weg kwijt sinds die update. verbinding werkt slecht of niet, geen email, foto’s zijn veranderd in ? bah! wat nu? kan ik nog terug?

 • em

  2 maart 2014 om 21:46

  @ RG
  Ik zie nergens een optie voor “Outlook”, en ik zie niet wat dat met live.nl te maken heeft. Live.nl valt niet eens onder hotmail, laat staan onder Outlook.
  Wat ik in Mail te zien krijg is een driehoek met uitroepteken naast “inkomend”. Als ik daarop klik dan zie ik een rode stip en deze tekst:
  “Het is niet gelukt om verbinding te maken met deze POP-server. Controleer de netwerkverbinding en controleer of u de juiste informatie hebt opgegeven in het voorkeurenpaneel ‘Accounts’. Controleer ook of de server SSL ondersteunt. Als dit niet het geval is, schakelt u het aankruisvak ‘Gebruik SSL” uit in het tabblad ‘Geavanceerd’ van het voorkeurenpaneel ‘Accounts’.” (terzijde: lang leve de vooruitgang!, want ik moest deze tekst overtypen want copy-paste werkt hier niet!)
  Na ettelijke uren zoeken heb ik het aankruisvak ‘Gebruik SSL’ uiteindelijk gevonden.
  En ja, als ik SSL uitschakel dan krijg ik mijn inkomende post.
  MAAR DIT WAS DUS NIET DE BEDOELING VAN DE UPDATE! Ik wil mijn mail met SSL gebruiken (mij is hierboven uitgelegd wat het is, en ik ga het aankruisvak niet uitschakelen). Zoals gezegd, er is naast Cloud, Google, Twitter, enzovoort géén optie voor Outlook.

 • Mau

  4 maart 2014 om 8:51

  Bij mij lijkt de update te werken. Mensen die probleem hebben met hotmail, ik heb er geen last van? In het begin wel. Misschien helpt dit ook voor jullie.

  # Account toevoegen
  # Dan voeg ander mail-account toe.
  # Je voelt je naam, email en wachtwoord in van hotmail
  En of je laptop pakt dan imap vanzelf en je hoeft de instellingen niet te doorlopen. Of hij doet het niet.

  In ieder geval moet er bij inkomende mail niks staan met pop3 of live.com maar dit: imap-mail.outlook.com

  En bij uitgaande mail dit: smtp-mail.outlook.com

  Dit werk bij mij wel. Je moet even wachten tot hij alles op haalt. Hij haalde zelf eerst 7000 mails op. Dus je moet bij je hotmail instellen dat pop uit staat en al je verwijderde berichten “voorgoed” verwijderen.

  Hopelijk helpt dit voor jullie.

  xoxo

 • Caliber

  4 maart 2014 om 19:17

  Hallo,

  Ik heb sinds de update last van het beeldscherm.

  Het blijft lange tijd, na het uit de sluimerstand komen, onregelmatig aan en uit gaan. Telkens als hij weer uit en direct weer aan gaat, staat ook de cursor weer links boven in het beeldscherm. Heel vervelend als je net even aan het werk bent of zit te internetten.

  Iemand een oplossing?

  Alvast bedankt…

 • Rene

  5 maart 2014 om 8:02

  @em, dit probleem heb ik ook ondervonden.
  Je moet ssl uitschakelen en vervolgens weer inschakelen. Hierna krijg je een andere poort toegewezen en dan werkt alles weer. (althans bij mij)

 • piet

  5 maart 2014 om 17:56

  Deze Update zou ook Mail verbeteren vroeger gebruikte ik ook Outlook van office maar sins ik Mavericks gebruik , heb ik met bijden problemen soms krijg ik een bericht gewoon niet binnen.
  Hierdoor gebruik ik voor een paar maanden Thunderbird en werkt verassend goed ! Heb het nu als standaard ingesteld en er zitten een hoop handige trucks in .
  B.V. je schrijft iemand terug , en verwijst hem naar je verzonden pdf file , Dan opeens krijg je een melding om deze pdf nogmaals toe te voegen, je hoeft hem niet eens zelf op te zoeken geweldig toch?
  Maar tot nu toe is Thunderbird foutloos en gratis ook nog ,heb ook niet meer de neiging terug te gaan naar mail of iets.

 • Meike

  7 maart 2014 om 14:39

  Sinds de update synchroniseert I-message niet meer. (Berichten komen wel binnen op telefoon, niet meer op Macbook, wel kan ik ze vanuit de Mac vertsuren) Was daarvoor ook al vrij rampzalig qua chronologische volgorde, maar dat leek sinds kort verholpen, en nu na de update naar Mavericks 10.9.2 gebeurt er niets meer.. Iemand tips?

 • Jurgen

  8 maart 2014 om 9:37

  Kan het zijn dat sinds ik de update gedaan heb, dat mijn apple tv niet meer werkt. Wanneer ik overschakel naar airplay heb ik alleen maar een zwart scherm. Als ik uitschakel heb ik terug het scherm van mijn apple-tv. Ik kan nergens de instelling vinden van mijn apple-Tv op mijn mac.

 • Diana

  8 maart 2014 om 14:53

  @Jurgen Ja, dat probleem heb ik ook. Tot nu toe nog geen oplossing gevonden. Heel vervelend.

 • Dries Visser

  16 maart 2014 om 20:05

  Sinds de update 10.9.2 kan ik vanaf mijn imac niet meer streamen!
  Iemand die dit ook heeft en misschien een oplossing?

 • SwF

  6 april 2014 om 17:06

  Sinds ik naar mavericks ben zijn mijn archief mappen uit de email verdwenen. Nu moeten ze ergens op mijn mac staan, maar waar? Weet iemand waarvandaan ik ze weer kan importeren?

 • Daan

  7 april 2014 om 22:28

  Sinds de update werkt mijn opstart knop niet meer, gaat mijn startbalk aan de onderkant bibberend omhoog, scrollen mijn websites bibberig….. Zitten er nog veel bugs in??

 • bahram

  13 april 2014 om 10:18

  sindskort heb ik erg last van ongevraagde reclame venster in safari. Ik heb van alle en nog wat geprobeerd (cookies verwijderen, beveiliging aanscherpen, vertrouwde sites verwijderen etc..) maar ze blijven komen. Het is een schermpje dat zich openvouwt en met een kruisje ingevouwen moet worden. Ik vermoed dat ik ongewild een programma geïnstalleerd heb.
  Kent iemand deze problematiek?
  Weet iemand een oplossing?

 • chris

  15 april 2014 om 23:36

  sinds de update heb ik geen geluid meer met films afspelen met XBMC programma,in het beeld blijft een rood speakerertje staan met een streep erdoor heen,ik heb alle configuraties al uit geprobeerd zonder resultaat,XBMC opnieuw geinstalleerd zonder resultaat,,,,,help
  Chris

 • Christophe

  18 april 2014 om 20:09

  Wow zeg, ik kan het geloven dat Mavericks gratis is…

  Wat voor een verhalen er allemaal op het net circuleren.

  Ik blijf lekker bij m’n ‘big cat’ Mountain Lion… M’n oud bakje heeft nooit zo lekker gelopen als op dit besturingssysteem en ‘k zou gek wezen mocht ik het vervangen voor dat inferieure boeltje…

  Steve Jobs heeft voorwaar nog geen rust gevonden want hij moet zich constant in z’n graf omdraaien.
  Hij jankt zelfs met die android clone ios7.

  Zonder Steve is het geen Apple meer maar een zure kriek

 • Sofie

  2 mei 2014 om 11:15

  Sinds de update zijn de foto’s tussen februari 2012 en april 2014 uit Iphoto verdwenen… Heeft iemand een idee of deze nog ergens op mijn laptop te vinden zijn?

 • Erwin

  22 september 2014 om 13:11

  Na de nieuwe upgrade werkt mijn mail niet meer
  krijg de melding mail is onverwacht gestopt tijdens het gebruik van plug in mailcore.Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!