26 februari 2014

Mavericks10.9: Een fotobibliotheek instellen als schermbeveiliging

mavericks 10.9 icon retinaDe schermbeveiliging functie (screensaver) in OS X is misschien wel een vergeten optie op de Mac. Zeker wanneer je in het bezit bent van een MacBook, omdat je waarschijnlijk zelden deze optie activeert en sneller je MacBook dichtklapt. Wanneer je in het bezit bent van een iMac of Mac Mini komt het vaker voor dat je gebruik maakt van de schermbeveiliging.

In OS X Mavericks zijn deze aangepast en zijn er verschillende nieuwe effecten toegevoegd. Nog steeds zijn de schermbeveiligingen gericht op foto’s. Uiteraard kun je kiezen tussen de standaard foto’s van Apple, maar je kunt ook gebruik maken van Fotostream, eigen fotoalbums of de gehele iPhoto/Aperture bibliotheek. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren ( ▸ Systeemvoorkeuren)
• Klik ‘Bureaublad en schermbeveiliging’
• Selecteer een gewenst effect
• Klik onderaan de voorvertoning op ‘Bron’

wijzigfotolocatie2

Kies de gewenste map of standaardset, daarnaast kun je ook kiezen voor de optie ‘Kies Map…’ om een gewenste map te kiezen op je Mac. Selecteer de optie ‘Fotobibliotheek’ om een gehele Aperture of iPhoto-biliotheek te raadplegen. Hier kun je dan ook bepaalde gebeurtenissen of albums binnen de bibliotheek selecteren.

Meer over schermbeveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


  • Pat Raché

    26 februari 2014 om 20:55

    Juist. Nu mag je je eigen fotobibliotheek “DELEN” met je eigen scherm. Maar delen met je partner ( PC’s in hetzelfde netwerk) kan niet meer !!!!

    Apple wordt BBBOOORRRIIINNNGGG !!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!