10 december 2013

Mavericks10.9: PDF documenten bewaren in de iBooks app

ibooks osx retina iconMet dank aan de nieuwe iBooks applicatie in OS X Mavericks kun je eenvoudig al je pdf-documenten bewaren en beheren op je Mac. Voordeel hiervan is dat je deze dan weer kunt synchroniseren met andere Macs of iDevices via iTunes. Een PDF-bestand toevoegen is vrij eenvoudig, open Finder en iBooks, sleep vervolgens het PDF-bestand naar de iBooks applicatie.

Onmiddellijk wordt deze toegevoegd aan de applicatie en kun je hem onmiddellijk raadplegen. Misschien is het je al opgevallen dat zo’n PDF-bestand niet wordt geopend in de iBooks applicatie wanneer je er op dubbel klikt. iBooks maakt namelijk gebruik van de voorvertoning applicatie om PDF-bestanden in iBooks vanuit te lezen.

Vervolgens kun je aantekeningen maken in het geopende PDF-bestand. Deze worden uiteraard dan ook opgeslagen in de iBooks applicatie.

pdf-ibooks

Alle PDF-bestanden bekijken in de iBooks applicatie is vrij eenvoudig. Dit kun je doen door in je bibliotheek via de navigatiebalk het tabblad ‘Sets’ te openen. Vervolgens kun je via de categorie ‘PDF's’ alle bestanden bekijken. Daarnaast kun je ook de PDF-bestanden toevoegen aan je eigen gekozen sets die je kan aanmaken via Archief ▸ Nieuwe Set. Handig, zo kun je bijvoorbeeld alle handleidingen van je elektronische apparatuur bij elkaar verzamelen.

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Annie

  10 december 2013 om 12:53

  Geweldige tip!

 • Heimen

  10 december 2013 om 14:30

  Je schrijft: Voordeel hiervan is dat je deze dan weer kunt synchroniseren met andere Macs of iDevices via iCloud

  Weet je dat zeker? Ik kan daar ook geen instellingen oid voor vinden. Pdf bestanden in mijn iBooks app op Mavericks worden niet getoond in mijn iPhone of iPad.

 • Wesley Fabry

  10 december 2013 om 14:40

  Deze dien je uiteraard te synchroniseren via iTunes

 • Josh

  10 december 2013 om 21:43

  Hoe kin je in iBooks het aantal boeken zien in de bibliotheek ? En hoe zie je de dubbele boeken ?

 • Lauwi

  29 december 2013 om 14:03

  Ik ben een beginnend Mac en iphone gebruiker… Ik heb op mijn mac (OS X Mavericks) enkele PDF bestanden in de ibooks app gesleept. Wanneer ik de ibooks app op mijn iphone open, zie ik daarin alle aangeschafte boeken (dus zowel op mac als op iphone), maar geen PDF’s! Wat moet ik nu precies doen om die PDF’s ook op mijn iphone te kunnen openen? Ik lees iets van synchroniseren via itunes, maar is dat noodzakelijk? Ik heb eigenlijk nog nooit iets met itunes gedaan. Kan iemand me in een eenvoudig stappenplan uitleggen hoe ik dit aanpak?
  Alvast bedankt!

 • Rano

  9 april 2014 om 13:43

  Ik heb een probleem waar ik niet echt uit kom.
  sinds vorige week kan ik pdf bestand op mijn iphone of ipad niet openen.
  geeft aan dat bestand beschadigd is terwijl ik in mijn in outlook wel open krijg.
  weet iemand hoe ik uit deze probleem kom ?

 • Stefan Alen

  26 januari 2015 om 23:06

  Ik tracht ook tevergeefs om PDF’s van mijn iMac (in iBooks) naar mijn MacBook Pro te synchroniseren maar ik vind nergens geen mogelijkheid om iBooks te synchroniseren.
  Graag een hint.

  Alvast bedankt.

 • ronnyke

  13 maart 2017 om 5:49

  gemakkelijk pdf’s met email versturen naar je ander device en dan in ibooks slepen vanuit je email app

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!