10 december 2013

Kerstkaarten versturen via je iPhone of iPad

kerstboomNog maar een paar weken en het is weer Kerstmis, ongetwijfeld de gezelligste tijd van het jaar. Vele sturen daarom ook een leuke kerstkaart naar hun vrienden, familieleden of zakenpartners. Uiteraard kun je naar de winkel gaan om kerstkaarten en postzegels te kopen maar dat is misschien wel een beetje achterhaald.

Tegenwoordig kun je vrij eenvoudig vanuit je luie stoel kerstkaarten ontwerpen en versturen met je iPhone of iPad. In onderstaand overzicht bespreken we 5 handige applicaties die gebruikt kunnen worden om kerstkaarten te maken en te versturen.

Greetz
De beste app en manier om een kerstkaart te versturen is via Greetz. Je hebt keuze uit een ruim assortiment kerstkaarten en is het mogelijk om vele persoonlijke accenten toe te voegen van eigen foto's uit je filmrol tot een leuke persoonlijke boodschap. Daarnaast kun je zelfs je eigen handschrift toevoegen die de kaart nog persoonlijker en unieker maakt. Bij Greetz heb je de keuze om de applicatie te downloaden, maar de website kun je ook perfect raadplegen in Safari en werkt zelfs iets beter. Bij Greetz heb je keuze uit honderden kerstkaarten en heb je zelfs de mogelijkheid om meerdere tegelijkertijd aan te maken en deze met een stapelkorting te kopen. Hoe meer kaarten je koopt, hoe goedkoper ze per stuk worden. Let op deze optie werkt alleen op de (mobiele) website.

Greetz kaarten en cadeaus
Greetz kaarten en cadeausCategorie: Lifestyle, Entertainment
Ontwikkelaar: Greetz BV
iPad & iPhone  4+  5 MB DOWNLOAD GRATIS

kerstgreetz

Kaartwereld van Post NL
PostNL heeft naast de kaartwereld website ook een eigen applicatie. In de app heb je de keuze tussen verschillende kerstkaarten die je uiteraard onmiddellijk kunt bewerken en versturen. Daarnaast kun je ook je eigen postkaart ontwerpen en versturen. Download hiervoor de applicatie en selecteer de optie ‘Kaart met je eigen foto’s’. Kies vervolgens een foto uit je filmrol of maar hem ter plaatse met je camera. Heb je een kaart gekozen of gemaakt kun je een persoonlijke boodschap en adres toevoegen. Daarnaast heb je ook de keuze om een klein cadeautje toe te voegen aan de kaart. Heb je deze voor 19 uur gemaakt, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

kerstpostnl

Hallmark
Toch wel één van de bekendste kaartenfabrikant is uiteraard Hallmark. Vele kaarten van dit merk kun je kopen in de winkel, maar ze hebben ook een iOS applicatie Hierin vind je nu vele kerstkaarten terug, gaande weg van Disney-figuren tot leuke teksten, Hallmark heeft ze allemaal gesorteerd op thema zo kun je snel een klassieke of trendy kerstkaart uitzoeken. In de app heb je keuze uit honderden kerstkaarten, waardoor je er altijd wel eentje naar je eigen smaak vindt. De kaart kun je volledige personaliseren met tekst, toevoegen van eigen foto’s is helaas niet mogelijk.

Hallmark kaart
Hallmark kaartCategorie: Lifestyle, Utilities
Ontwikkelaar: Hallmark Cards Nederland B.V.
iPad & iPhone  4+  7 MB DOWNLOAD GRATIS

kerstallmark

Postagram
Wanneer graag je eigen kerstkaarten wil maken dan is Postagram zeker de moeite waard. Naast een leuke kerstkaart kan de ontvanger de foto er ook uit duwen en bewaren. Zoals de naam al doet vermoeden is het hele idee geïnspireerd op ‘Instagram‘. Log in met je Instagram of facebook account en je kan onmiddellijk een leuke kaart aanmaken, daarnaast kun je ook gewoon de foto’s gebruiken in je filmrol. Selecteer een leuke winterse foto, schrijf er een kort berichtje bij en vul de gegevens in. De kaart wordt ‘onmiddellijk’ verstuurd en wordt binnen de 5-10 werkdagen bezorgd bij de ontvanger. Het is zeker het proberen waard, want nu krijg je 3 kaarten gratis om te versturen. De prijzen om een kaart te versturen wereldwijd kosten $1,99 (binnen de USA slechts $0,99).

Postagram: Photo Postcards
Postagram: Photo PostcardsCategorie: Travel, Photo & Video
Ontwikkelaar: Sincerely Inc.
iPad & iPhone  4+  39 MB DOWNLOAD GRATIS

kerstpostagram

bpost Mobile Postcard
Ook aan onze Belgische lezers hebben we gedacht. Wanneer je in België woont is het zeker en vast aan te raden om de bpost postcard applicatie te downloaden. Net zoals bovenstaande applicatie kun je eenvoudig een foto toevoegen aan een postkaart en deze voorzien van een leuke persoonlijke boodschap. Voor een kaart incl verzending in België betaal je €2,39. Daarnaast kun je ook nog voordelig credits kopen waarbij je een korting ontvangt op het versturen van een kaart.

bpost Mobile Postcard
bpost Mobile PostcardCategorie: Shopping, Lifestyle
Ontwikkelaar: bpost
iPad & iPhone  4+  35 MB DOWNLOAD GRATIS

kerstbpost

Meer over apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Annie

  10 december 2013 om 11:49

  Fijne tip en zoveel keus.

 • Jochen

  10 december 2013 om 13:50

  Zelf heb ik de voorbije zomervakantie enkele kaarten verstuurd via de bpost Mobile Postcard app en was wel onder de indruk van de vlotte manier van werken. Toen heb ik ook Postagram geprobeerd, maar om de één of andere reden wilde die niet meewerken…

 • andre

  10 december 2013 om 16:39

  In de tijd van AIVD en NSA is dit natuurlijk het programma om adres gegevens te koppelen aan een persoon of personen.
  Dit om nog een beter inzicht te krijgen in de contacten.

 • Jan Aukes

  12 december 2013 om 6:42

  Ik gebruik al jaren de kaarten van Jacquie Lawson. Je moet van haar stijl houden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!