12 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Nieuwe look voor Game Center, helaas weinig verandering

gamecenter retinaOok Game Center is vernieuwd in iOS 7, echter zijn geen nieuwe opties toegevoegd aan deze dienst. Game Center is de applicatie waar gamers elkaar vinden binnen de iOS wereld. Eenvoudig kun je vrienden uitnodigen en de strijd met hun aangaan.

Daarnaast bied het Game Center ook ondersteuning voor multiplayer games en kun je elkaar uitdagen in verschillende spellen die deze functie ondersteunen. Helaas blijft Game Center erg beperkt en is het toch nog niet de dienst die Apple ooit voor ogen had. Gelukkig is de layout wel gewijzigd en is de applicatie overzichtelijker geworden.

Via de menuoptie 'Ik' heb je onmiddellijk een overzicht van alle statistieken met betrekking tot jezelf. Zo kun je hier terugvinden hoeveel games er aanwezig zijn, je vrienden, verzoeken, uitdagingen en beurten.

gamecenterapp1

Jou behaalde achievements kun je raadplegen door op de knop 'Games' te tappen en vervolgens een applicatie te selecteren. Via de knop 'Vrienden' kun je nu snel en eenvoudig de scores van je vrienden en jezelf bekijken. Dankzij de handige ranglijsten heb je snel een overzicht.

gamecenterapp2

Uiteraard is er ook plaats voor 'reclame', via de Games-categorie kun je bij de optie 'Aanbevolen' suggesties bekijken van andere applicaties. Deze worden samengesteld aan de hand van jou huidige applicaties in Game Center. Op deze manier worden er applicaties getoond waar je min of meer interesse in hebt. De applicatie zit vol met leuke effecten, helaas blijft de iPhone/iPod Touch variant erg compact en blijft de iPad versie van Game Center het handigste in gebruik.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Patrick

  12 oktober 2013 om 14:18

  Kan je het gamecenter ook wissen? Lukt mij nooit en ik gebruik het niet. Ben niet van de games.

 • Cloverfield

  12 oktober 2013 om 15:32

  Nee Patrick, dat kan niet. Alle standaard apps van Apple kun je niet verwijderen.

  Ik gebruik het ook niet. Ik speel blijkbaar games die multiplayer niet via gamecenter doen. Net als zoveel initiatieven van Apple: niet handig, want sluit iedereen met niet-Apple uit…

 • Femke

  8 december 2013 om 14:24

  Hoe kan ik mensen toevoegen? Want om een of andere reden lukt het niet, dan staat er vriendverzoek mislukt.. bij alles wat ik probeer

 • Axelle

  22 februari 2014 om 13:13

  Hoe kan ik het account afmelden en een nieuwe maken?

 • Marijke

  12 juni 2014 om 10:26

  Het game center staat er niet meer op. Hoe kan ik mijn Appa terug krijgen.

 • Joran

  27 juni 2014 om 19:27

  Maar hoe kun je nu je account nu verwijderen ik gebruik dat niet meer

 • Lisa

  17 mei 2015 om 17:08

  Ik wil niet meer spelende mensen uit mijn Hayday wissen. Ze zijn via gamecenter bij mij in de vriendenlijst. Hoe doe ik dat?

 • Romy

  14 september 2015 om 18:34

  Hoe kan je samen tegelijk sims spelen???

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!