28 september 2014

iOS 8iOS 8: Aparte privémodus in Safari

iOS safari icoon

De privémodus in Safari is niet nieuw in iOS 8, echter is het gebruik hiervan wel nieuw. In iOS 7 was het al mogelijk de privémodus te gebruiken, alleen werd dan alle openstaande tabbladen verwijderd of privé gemaakt. Dankij de privémodus kun je surfen op het internet zonder sporen achter te laten of dat er cookies worden bewaard op je iPhone, iPad en iPod Touch.

In iOS 8 is dit ook het geval, maar krijg je een aparte modus. Wanneer je op de privé-knop tap in de Safari-applicatie wordt er een aparte modus geactiveerd. Nu heb je ook de mogelijkheid om meerdere tabbladen toe te voegen (via de plus-knop) en te bewaren.

privemodus

Door nogmaals op de privé-knop te tappen zal Safari de privé-modus uitschakelen en kun je weer 'gewoon' verder surfen. Echter wanneer je de privémodus opnieuw activeert zul je merken dat de tabbladen (die je eerder in deze weergave hebt geopend) nog aanwezig zijn. Hierdoor kun je eenvoudig switchen tussen normale- en privémodus zonder het verliezen van tabbladen. Dit kan handig zijn wanneer je bepaalde bankzaken wil afhandelen, zo kun je altijd in privémodus het tabblad met de website van je bank actief hebben.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Nick Seamore

  28 september 2014 om 19:41

  Zo privé is die privemodus dan toch niet als je je privetabs open laat staan zodat iedereen die je iPhone of iPad ongevraagd gebruikt? Of zie ik iets over het hoofd?

 • Mik

  20 november 2014 om 20:27

  Op de iPad met iOS 8.1.1 komt privemodus geheel niet meer voor? Overal gezocht maar niets. Het rare is dat bij mijn iPhone wel de mogelijkheid aanwezig is.

 • Ron

  27 november 2014 om 19:23

  Je selecteerd rechts boven de twee overlappende vierkantjes, daarna zie je rechts bovenaan “privé” staan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!