1 december 2014

iOS 8iOS 8: Gegevens van andere apps toevoegen aan de Gezondheid app

gezondheid logo iOS

Met de nieuwe Gezondheid applicatie in iOS kun je op een overzichtelijke manier je eigen actieve leven in de gaten houden. Hoeveel stappen zet je per dag, hoeveel uur slaap, hoeveel calorieën heb ke verbrand, enzovoorts.

Je kun het allemaal automatisch of handmatig toevoegen aan de applicatie. Standaard worden er een aantal zaken geregeld zoals de stappen, gelopen kilometers en het aantal verdiepingen. Let wel op dat niet alle iPhones deze zaken registreert, lees hiervoor dit artikel op appletips voor meer uitleg.

Naast de standaard zaken kun je ook aan de hand van andere applicatie data toevoegen aan de Gezondheid applicatie. Hoe lees je in onderstaande procedure.

gegevens-uitwisselen-health

Uiteraard moet de applicatie het ondersteunen dat deze gegevens uitwisselt met de Gezondheid applicatie. Dit kun je terugvinden in de omschrijving van de applicatie of de speciale selectie van compatibele apps voor Gezondheid. Klik hier om deze applicaties te bekijken. Start vervolgens de applicatie en sta toe wanneer deze verbinding wil maken met de Gezondheid applicatie.

Wil je achteraf de toegang blokkeren of wil je het uitwisselen van gegevens bewerken dan kun je dit doen via de Gezondheid applicatie zelf. Open deze en tap in de navigatiebalk op 'Bronnen', hier zie je een lijst van alle applicatie die toegang hebben tot de applicatie om gegevens uit te wisselen. Tap op de app in de lijst, schakel hem eventueel uit of bewerk deze zoals je dit zelf wenst.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: