2 december 2014

iOS 8iOS: iCloud tabbladen raadplegen op een iPad?

iOS safari icoon

In voorgaande versies van iOS kon je iCloud tabbladen eenvoudig benaderen via het bekende iCloud wolkje vanuit de knoppenbalk van Safari. Echter is deze verdwenen vanaf iOS 8 en de iCloud tabbladen zijn verplaatst.

Oplettende lezers hebben dit vast en zeker al in eerdere tipjes tegengekomen, maar uitgebreid hebben we het nog niet behandeld. Om de iCloud tabbladen weer te geven op een iPad moet je onderstaande methode volgen.

• Open Safari
• Tap in de knoppenbalk op de twee vierkantjes
• Of knijp met behulp van twee vingers op het scherm

icloudtabbladen-ipadios

Je krijgt onmiddellijk een overzicht van alle openstaande tabbladen met daaronder alle iCloud tabbladen van alle overige Apple apparaten die je in jouw bezit hebt. Uiteraard moet hier hetzelfde iCloud account actief zijn. Zie je geen iCloud tabbladen dan moet je even controleren of je deze functie wel hebt ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ iCloud ▸ schakel Safari in op alle iOS apparaten. Voor OS X moet je navigeren naar  ▸ systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Vink Safari aan.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jochen

  2 december 2014 om 22:33

  Het zou perfect kunnen werken, maar de realiteit is dat er een gigantische vertraging op zit. Dus snel even die webpagina van je iPad overnemen op je Mac zit er niet in. De sync tussen de Google Chrome apps werken dan weer wel vlot.

 • eli W.

  3 december 2014 om 14:34

  Als ik alle stappen doorlopen heb en klik op het desbetreffende tabblad, krijg ik altijd een scherm met “iCloud kan deze pagina niet vinden” met daaronder een link naar een pagina waar je iCloud kan instellen op al je apparaten.
  Iets wat ik allang gedaan heb!
  Ook als ik naar icloud ga in safari op m’n ipad, word ik doorgelinkt naar deze pagina, terwijl alles is ingesteld.

 • eli W.

  3 december 2014 om 14:45

  Ik snap het al: jij hebt het over willekeurige tabbladen en ik over “mijn iCloud” met pages, numbers, contacten en alle andere apps van die daar staan.
  Andere website’s zoals appletips bijvoorbeeld, laden bij mij wel snel en goed.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!