3 december 2014

advTop 3 beste gratis cardgames voor iOS

Kaartspellen zijn al eeuwen oud, maar nog steeds zijn ze enorm populair. Card games zijn er in alle soorten en maten; van de klassieke kaartspellen, tot de echte puzzelgames en natuurlijk de nieuwere spellen die vaak zijn afgeleid van tekenfilms of bordspellen. We hebben de 3 leukste van dit moment voor je uitgezocht zodat je dit weekend je game-uurtjes weer vol kunt maken!

Unibet Poker App


De nieuwe Poker App van Unibet giet het bekende pokerspel in een wat nieuwer jasje. Het spel is -in tegenstelling tot veel “platte” pokergames- 3 dimensionaal, maar dit is niet het enige dat het spel “diepgang” geeft. Zo kun je kiezen uit ruim 60 avatars om je pokerpersoonlijkheid naar eigen smaak vorm te geven. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende achtergronden en de graphics zien er modern gezegd “slick” uit. Het spel oogt overzichtelijk en speelt heerlijk vloeiend.

De speeltafel is lekker groot weergegeven en alle benodigde informatie, zoals de dealer chat en de Call, Raise & Fold functies zijn in 1 oogopslag zichtbaar. Het spel heeft iets van een stripverhaalomgeving, maar speelt er zeker niet minder serieus om. Met de Unibet Poker App speel je eenvoudig leuke Cash Games en er zijn ruim 40 achievements te behalen. Daarnaast krijg je als trouwe speler een VIP treatment in de vorm van new player missions, gratis poker tickets en andere promoacties. Al met al een prima poker game voor de nieuwe generatie pokerliefhebbers.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Freecell Free


Deze vorm van Patience is vooral bekend geworden omdat het als standaard game bij Windows wordt geleverd. Wie deze Solitaire game tot een goed einde wil brengen heeft naast vaardigheden vooral ook geduld nodig; de naam verklaart alles dus. Je speelt met in totaal 52 kaarten die in stapels van 8 worden verdeeld. Boven de linker vier kolommen zie je 4 vrije plekken (de Free cells) en hierop kun je 1 kaart neerleggen. Idem voor de rechter vier kolommen, maar op deze Free cells kun je meerdere kaarten kwijt.

Het doel is om alle kaarten kwijt te raken op de rechter vier stapels, in aflopende volgorde. De koning dient dus bovenaan te liggen en je kunt kaarten van lagere waarde stapsgewijs (en om en om wat betreft kleur) op de stapels leggen. De azen hoger op de vrije Free cells aan de rechterkant te komen. Het lastige is dat het aantal kaarten dat verplaatst mag worden, afhangt van het aantal vrije Free cells maar oefening baart kunst. Dit spel staat garant voor uren spelplezier!

⋆FreeCell
⋆FreeCellCategorie: Games, Puzzle, Card, Entertainment
Ontwikkelaar: Brainium Studios LLC
iPad & iPhone  4+  76 MB DOWNLOAD GRATIS

Pokémon TCG Online


Onlangs heeft Nintendo het digitale kaartspel Pokémon TCG Online uitgebracht dat vooralsnog alleen voor de iPad is te verkrijgen. Dit is het eerste Pokémon-spel in de App Store, maar het lijkt in geen geval op het bekende Pokémon computerspel voor de Nintendo. De overeenkomsten zijn dat je de Pokémon kunt laten doorgroeien en dat je, afhankelijk van je gekozen karakter, sterke en zwakke kanten hebt in de strijd met je tegenstanders.

Liefhebbers van Magic; The Gathering zullen hier hun vingers echter bij aflikken. Het verslavende aan deze game is het werkt volgens het principe dat je steeds meer kaarten kunt verzamelen naarmate je langer speelt. Nadeel is wel dat je extra opties moet aankopen in de App Store, maar voor de echte fan is dit natuurlijk gewoon een must-have.

Pokémon TCG Online
Pokémon TCG OnlineCategorie: Games, Family, Card, Entertainment
Ontwikkelaar: THE POKEMON COMPANY INTERNATIONAL, INC.
iPad  9+  586 MB DOWNLOAD GRATIS


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!