3 december 2014

Safari: Handmatig webpagina’s toevoegen aan Top Sites

Safari icoon

De Top Sites-functie in Safari kan erg handig zijn om snel je favorieten webpagina's te raadplegen. We krijgen echter regelmatig de vraag hoe je zelf pagina's handmatig kunt toevoegen aan het Top Sites overzicht.

In de meeste gevallen laat Safari de meest bezochte webpagina's zien in Top Sites, vervolgens kun je dan via de 'Wijzig'-knop de webpagina's vast prikken. Echter kan het voorkomen dat je enkele webpagina's mist in de Top Sites, deze kun je dan handmatig toevoegen aan Top Sites, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Safari'
• Activeer Top Sites via de 12 viekantjes naast de ster of het geschiedenis-menu
• Open een nieuw Safari vensters (cmd⌘ + N)

topsites-wijzigen

Voer in het nieuwe venster de webpagina in die je graag in Top Sites wilt plaatsen. Naast de web-url in de adresbalk heb je een kleine afbeelding staan (de favicon), sleep deze vervolgens naar het Top Sites venster. Je zal merken dat je op deze manier de webpagina kunt toevoegen. Herhaal dit voor alle website die je graag in Top Sites wilt plaatsen. Uiteraard kun je hierna de webpagina's naar een gewenste positie verplaatsen.

Staat toevallig de gewenste webpagina al tussen je top sites, dan kun je hem 'vast zetten' door je muisaanwijzer te plaatsten op de webpagina in top sites en te tappen op de prikker. Via het kruisje kun je de webpagina in het overzicht verwijderen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Siep

  3 december 2014 om 9:38

  Je kunt ook gewoon op het ‘delen’ icoontje klikken, ‘voeg bladwijzer toe’, en dan in de dropdown ‘top sites’ selecteren. Is een stuk minder omslachtig.

 • Willem

  3 december 2014 om 22:21

  Waarom wordt er gezegt, Safari kan de server niet vinden.

 • Willem Knegt

  5 december 2014 om 10:48

  Helaas onthoud Safari op mijn IPhone 6 + niet gebruikersnaam en wachtwoord op mijn website van mijn werk, sleutelhanger staat goed ingevuld. Het is wel een https website! Iemand weet een oplossing? Hoor het graag

 • Arian

  15 januari 2015 om 13:25

  Ik kan slepen wat ik wil maar krijg geen sites naar de top-sites

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!