6 oktober 2014

iOS 8iOS: Handmatig de belichting aanpassen tijdens het maken van een foto

camera icoon iOS

De iPhone staat erom bekend prachtige, scherpe en heldere foto’s te maken met de speciaal door Apple ontworpen camera. Vanaf iOS 8 is de mogelijkheid om de belichting handmatig aan te passen alvorens je de foto maakt. Het was al mogelijk om handmatig de focus te kiezen of hem 'vast te zetten'. Dit doe je door tijdens het maken van de foto te tappen op het scherm en het onderwerp dat je wil focussen.

Je zal merken dat iOS en de camera zich automatisch aanpast aan deze gekozen focus. De focus vastzetten kun je doen door gedurende enige momenten te tappen op het onderwerp, het gele kader licht op en 'AE/AF-vergrendeling' wordt actief.

Vanaf iOS 8 gaat Apple een stapje verder want nu kun je ook de belichting aanpassen voor je de foto maakt. Dit doe je door te tappen op een specifiek plaats in je compositie en dan onmiddellijk naar boven of onder vegen (swipen).

belichtingcamera

Vervolgens kun je naar boven of onder vegen om de belichting aan te passen. Het verloop hiervan vind je terug naast het gele kader op je scherm en kun je herkennen aan het 'zonnetje'. Hierdoor kun je de focus en belichting handmatig aanpassen en zo de perfecte foto maken.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bruin

    9 oktober 2014 om 16:34

    Werkt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!