5 oktober 2014

iOS 8Toegankelijkheid: Nieuwe zoomfunctie in iOS 8

instellingen ios logo 7 retina

Wie soms moeite heeft met de kleine letters op het scherm van je iPhone, iPad of iPod Touch kan ervoor kiezen om de zoomfunctie te gebruiken in iOS. Deze was al enige tijd aanwezig en kon je door met drie vingers te tappen op het scherm in- en uitzoomen, met drie vingers kon je dan verplaatsen op het scherm.

In iOS 8 is dit ook zo maar heeft Apple de mogelijkheden uitgebreid. Zo heb je nu de keuze om in te zoomen op het hele scherm of een bepaald gedeelte hiervan en kun je een maximale vergroting instellen. Daarnaast kun je handig gebruikmaken van een snel-menu en via een regelaar.

Om de zoomfunctie te activeren dien je te navigeren naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Zoomen. Schakel hier de optie 'Zoomen' in, vervolgens kun je met behulp van drie vingers te tappen het zoomen activeren. Verder kun je in dit menu allerlei opties in of uitschakelen.

zoomenios

Een interessante optie is 'Toon regelaar', dit is een kleine regelaar die permanent aanwezig is op het scherm waarmee je snel kun in of uitzoomen. Schakel de optie en en tap op de regelaar, hier krijg je dan verschillende zoom-opties te zien.

Als het zoomen actief is kun je met deze regelaar eenvoudig verplaatsen doorheen het scherm en via de schuifregelaar kun je de zoom-intensiteit instellen. Via de zoom-instellingen kun je de zichtbaarheid van de regelaar aanpassen, door deze op 5% te zetten valt ie nauwelijks op en kun je hem toch naar hartelust gebruiken.Reacties


  • Estrella

    7 oktober 2014 om 21:30

    Ik ben niet echt fan van de uitgebreide zoomfunctie. Het inzoomen is aanmerkelijk trager geworden ten opzichte van iOS7 en ook had ik problemen dat de zoomfunctie vanzelf van volledig scherm naar in scherm wisselde en soms zelfs aan en uit begon te knipperen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!