5 oktober 2014

iOS 8Kleine wijzigingen in iOS 8 (deel 5)

iOS 8 logo

Diagnose en gebruik

Je kunt Apple helpen hun software en producten te verbeteren door 'diagnose en gebruik' in te schakelen. Je stuurt dan automatisch iedere dag gegevens door naar Apple met betrekking tot het gebruik van de software en apparaat. Dit houdt in dat je crashende apps, gegevens, enzovoorts doorstuurt.

Let hierbij wel op dat je ook locatiegegevens kan doorsturen naar Apple. Wie dit allemaal niet wilt kan het eenvoudig uitschakelen. Vroeger zat dit verstopt in de instellingen, in iOS 8 kun je hem eenvoudig uitschakelen via Instellingen ▸ Privacy ▸ Diagnose en gebruik ▸ Stuur niet.

diagnose-gebruik

Emoji

Misschien is het je al opgevallen, het emoji-icoon is veranderd en ziet er vooral strakker uit. Het emoji-icoon kun je bewonderen in het toetsenbord. Zie je deze niet dan kan het zijn dat je eerst het emoji-toetsenbord moet activeren, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Voeg toetsenbord toe ▸ Emoji

Safari

Nieuw in iOS 8 is de tabblad-weergave voor de iPad waardoor er een goed en helder overzicht wordt getoond van alle openstaande tabbladen. Door met behulp van twee vingers te knijpen in het Safari-venster kun je de tabblad-weergave activeren. Openstaande pagina’s van dezelfde website worden gegroepeerd zodat er een duidelijk overzicht ontstaat. Naast de knijp-beweging kun je deze weergave ook activeren door te tappen op de 2 vierkantjes in de knoppenbalk van Safari.

tabweergaven

Kaarten

In iOS 7 was het mogelijk om standaard de voorkeursroute aan te passen, zo had je de keuze tussen rijden of lopen. Dit was terug te vinden via Instellingen ▸ Kaarten. Helaas is dit niet meer mogelijk in iOS 8, toch kun je alsnog de voorkeursroute aanpassen. Dit moet je nu doen via de kaarten applicatie wanneer je een nieuwe route aanmaakt. iOS vraagt je dan onmiddellijk of je de route wilt rijden, lopen of via een alternatieve app (als de route dit toelaat).

Haal meer uit iOS 8 met deze 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige iOS 8 tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.Reacties


  • Peter Pettel

    5 oktober 2014 om 16:13

    Heb twee dagen een iPhone 6 waarbij regelmatig WiFi uitvalt. Geeft aan geen netwerk te kunnen vinden. Zelfs de buren niet (??). Op mijn iPad blijft hij gewoon werken. Volgens KPN zou het kunnen liggen asn iOS 8. Maar ook de laatste update zit erop (iOS 8.0.2). Is dit bij meer mensen bekend? Alvast bedankt. (Overigens na het toestel aan/uit te hebben gezet is alles weer oké )

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!