4 oktober 2014

iOS 8iOS 8: DuckDuckGo beschermt je privacy binnen Safari

We hebben het er al even eerder over gehad, de nieuwe zoekmachine 'DuckDuckGo' in iOS 8. Maar het is niet zomaar een zoekmachine, het is veel meer dan een Google en Yahoo look-a-like. DuckDuckGo beschermt (naar eigen zeggen) je privacy volledig, doordat DuckDuckGo geen gebruikersprofiel aanmaakt.

Dit betekent dat er geen gevens worden opgeslagen en dat je zoekgedrag niet word geregistreerd. Hierdoor krijg je altijd onafhankelijke zoekresultaten te zien, los van je interesses en wensen. Je kan DuckDuckGo zelf testen door deze als standaard zoekmachine in te stellen, hoe lees je in onderstaande stappen.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Safari'
• Tap hier op 'Zoekmachine'

duckduckgo-safari

Vervolgens kun je DuckDuckGo kiezen en instellen. Wanneer je nu Safari opent en in de adres- en zoekbalk tap kun je een zoekopdracht uitvoeren. Er wordt nu gezocht met behulp van DuckDuckGo in plaats van Google, Yahoo of Bing. Naast Safari zal dan ook Spotlight gebruik maken van DuckDuckGo.

DuckDuckGo is zeker en vast goed voor je Privacy, maar er zijn ook nadelen. Zo krijg je bijvoorbeeld vaak Amerikaanse website te zien omdat DuckDuckGo geen rekening houdt met je huidige locatie. Deze kun je wijzigen door te tappen op de menu-knop (te herkennen aan de drie horizontae streepjes) en vervolgens op 'No region select' kies hier dan voor Netherlands'. Wil je meer informatie lezen over de werkwijze van DuckDuckGo dan kun je dit hier rustig nalezen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jonathan

  4 oktober 2014 om 11:08

  Locatie is wel in te stellen!

 • Maarten

  4 oktober 2014 om 11:11

  Het is toch juist handig dat een gebruikersprofiel door zoekmachines worden aangemaakt? Surfgedrag zal door provider worden opgeslagen. DuckDuckgo + VPN lijkt mij de enige oplossing…

 • dick de wit

  4 oktober 2014 om 22:08

  Vind het ook wel handig dat de zoekresultaten op jou gebaseerd worden. Krijg je toch resultaten die je interessant vind.

 • meh

  4 oktober 2014 om 23:11

  DuckDuckGo is veel meer dan alleen een privacyaardige searchengine. Ze hebben ook bangs waardoor je middels DuckDuckGo een zoekactie kunt doen op andere sites. Denk hierbij aan YouTube, de software repository van je favoriete Linux distributie, de Apple Discussions, enz. Zoek op DuckDuckGo met de term !bang en je krijgt een mooie uitleg plus overzicht van beschikbare bangs.

  Wil je zoeken in Nederlandse sites dan moet je de region op “Netherlands” zetten. Kwestie van DuckDuckGo pagina openen, het hamburger menu icoontje aanklikken en op “No Region” klikken waarna je “Netherlands” kunt selecteren. Wil je het eenmalig voor je zoekactie doen vul dan gewoon r:nl-nl in. Zie verder: https://duck.co/help/settings/regions

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!