4 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Audioberichten opnemen en versturen via berichten (iMessage)

berichten icoon iOS

In iOS 8 is de berichten applicatie van een hoop nieuwe functies voorzien en lijkt hij steeds meer en meer op zijn concurrenten. Een nieuwe optie is de mogelijkheid om audioberichten te maken, versturen en ontvangen, hoe is vrij eenvoudig. Open de berichten applicatie en vervolgens een (nieuw) gesprek.

Naast het tekstveld kun je tappen op het microfoon-symbool en onmiddellijk start de opname van de audio. Houd je vinger gedrukt op het icoon zolang de opname loopt, spreek je boodschap in en laat los. Tap op het pijl-omhoog icoon om het audiobericht te versturen.

Het kan ook sneller, druk op het microfoon-icoon, spreek je boodschap in, schuif je vinger naar de pijl omhoog en laat los om het het audiobericht onmiddellijk te versturen. Is het audiobericht mislukt of wil je het liever niet versturen, tap of schuif je vinger dan naar het kruisje om hem te verwijderen.

audioberichten-versturen

Misschien is het je al opgevallen dat audioberichten na het beluisteren en versturen automatisch worden verwijderd. Dit komt omdat Apple dit heeft ingebouwd om je opslagruimte te besparen en uiteraard ook je privacy. De audioberichten worden automatisch 2 minuten na het beluisteren of versturen verwijderd. Dit kun je ongedaan maken via Instellingen ▸ Berichten ▸ Audioberichten 'Verlopen' ▸ Schakel hier 'Na 30 dagen' in.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: