3 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Voorgestelde applicaties begrijpen en uitschakelen

App Store iOS logo

iOS 8 is slim, erg slim. Kom je op een plaats waar een bepaalde applicatie veelvuldig wordt gebruikt dan zal iOS je deze applicatie als suggestie geven. Dit wordt niet alleen gedaan in de app store applicatie, maar ook via het toegangsscherm. Zoals bij de Handoff-functie zal er een klein app-icon verschijnen op het toeggangsscherm van je iPhone, iPad of iPod Touch met de suggestie.

Een mooi voorbeeld hiervan is de applicatie van de NS. Acht van de tien keren zal de applicatie als suggestie worden gegeven wanneer je in de buurt bent van een druk NS-station. Links onderaan het toegangsscherm verschijnt er dan een klein app icoon van de NS.

Wanneer je de applicatie hebt geïnstalleerd op iDevice dan kun je hem op deze manier openen door met één vinger omhoog te vegen vanaf het icoon. Heb je de applicatie nog niet geïnstalleerd dan krijg de suggestie hem te downloaden en wordt de App Store automatisch geopend.

appsuggesties

Deze suggesties zijn gebaseerd op je locatie en niet op je persoonlijke wensen. Dit wil zeggen dat iOS 8 automatisch deze voorgestelde applicaties toont wanneer je op een bepaalde plaats bevindt. Wil je dit liever niet dan kun je dit uitschakelen via 'Instellingen ▸ Algemeen ▸ Handoff en voorgestelde apps ▸ Schakel hier de optie 'Mijn apps' en/of 'App Store' uit.

Wil je helemaal de toegang tot je locatiedeling beperken dan is het aan te raden even de locatievoorzieningen van het systeem na te kijken en eventueel aan te passen. Dit doe je via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem.

@dutchgrammer, bedankt voor de screenshots

Om deze optie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iPhone 5, iPhone 5s, iPhome 5c, iPhone 6 (plus), iPad 4e generatie, iPad Air, iPad mini, iPad mini retina en iPod Touch 5e generatie.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Tom

  30 september 2014 om 20:16

  Kan geen optie “Handoff en voorgestelde apps” vinden op mijn iPhone 4S met 8.0.2!

 • Wesley Fabry

  30 september 2014 om 20:23

  Helaas beschikt de 4s niet over deze optie..

 • appeleitje;)

  30 september 2014 om 21:26

  Gelukkig!

 • Dylan

  10 oktober 2014 om 9:23

  Kost dit niet veel batterij?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!