22 september 2014

iOS 8iOS 8: Nieuwe zoekweergave in de iOS App Store

AppStore logo 7 retinaWat is 'trending' in de iOS App Store? Voorheen konden we dit alleen maar afleiden uit de hitlijsten, maar sinds iOS 8 beschikt de iOS App Store ook over een trending-lijst. Deze kun je raadplegen door de Store applicatie te openen en te tappen op 'Zoek' in de navigatiebalk.

Onmiddellijk krijg je een overzicht van alle trending zoekopdrachten, dit houdt in dat alle populaire zoekopdrachten van dat moment worden weergegeven in de applicatie. Zo weet je wat er op dat moment speelt in de iOS App Store en is het bijvoorbeeld nog eenvoudiger om nieuwe applicaties te ontdekken of apps te downloaden die bij een bepaald nieuwsfeit horen.

zoek-trending-store

Niet alleen de trendinglijst is nieuw in de iOS App Store, maar ook de zoek-weergave. Voorheen werden de resultaten één voor één getoond waardoor je steeds moest vegen (swipen) van rechts naar links om de apps te tonen. In iOS 8 is dit anders en dien je naar beneden te scrollen om gevonden applicaties te bekijken.

Deze resultaten zijn nog steeds voorzien van alle belangrijke informatie en schermafbeeldingen van de app. In sommige gevallen (indien dit wordt ondersteund) kun je al een video van de applicatie bekijken vanuit dit zoekveld zonder de app-pagina daadwerkelijk te openen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Siem

    2 december 2016 om 19:27

    Ik wil Pokémon go douloden

Een reactie toevoegen: