22 september 2014

iOS 8Kleine wijzigingen in iOS 8 (deel 2)

Privacy

iOS 8 icon retina ios8Onze privacy is ons heilig, maar wordt toch nog door veel applicaties misbruikt. Hier kan Apple in de meeste gevallen niets aan doen, wat bijvoorbeeld Facebook met de gegevens van hun gebruikers is uiteraard hun zaak. Toch heeft Apple de Privacy instellingen uitgebreid en verduidelijkt.

Zo kan niet zomaar iedere applicatie gebruik maken van de camera en dienen ze ook toestemming te krijgen om gebruik te maken van de gezondheid-applicatie en homekit. Het is dus erg raar als een spelletje je gezondheidsgegevens wil weten. Beheer de apps die toegang hebben tot je Privacy via Instellingen ▸ Privacy.

privacy opties

Zoekmachine

Misschien heb je er al ooit van gehoord, maar DuckDuckGo is een groeiende zoekmachine op het wereld wijde web. Deze is te vergelijken met Google, Yahoo en Bing en is vanaf nu standaard te raadplegen in Safari en automatisch dan ook in Spotlight als je zoekt op het web. DuckDuckGo kun je activeren door de huidige zoekmachine te wijzigen via Instellingen ▸ Safari ▸ Zoekmachine.

Bedieningspaneel

Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van je scherm en het bedieningspaneel wordt geactiveerd. Deze functie was nieuw in iOS 7 en heeft in iOS 8 al een interface-lift gekregen. Deze ziet er strakker uit dan zijn voorganger en heeft een bijzonder slimme aanpassing gekregen. Voorheen kon je ook de helderheid aanpassen, maar omdat de achtergrond ten opzichte van het bedieningspaneel al werd gedimd was het effect nauwelijks zichtbaar. In iOS 8 wordt dit dimmen tijdelijk uitgeschakeld wanneer je de helderheid aanpast en kun je dit beter instellen.

Bedieningspaneel helderheid

Foto applicatie

Zoeken binnen je foto’s was nog niet mogelijk, maar in iOS 8 kun je wel eenvoudig zoeken tussen je vakantiekiekjes. Open de Foto applicatie en navigeer naar 'Foto's' via de navigatiebalk. Je opent nu 'Momenten/Verzamelingen', tap bovenin de knoppenbalk op het vergrootglas om het zoeken te activeren. Je kunt zoeken op datum, tijd en op locatie. Mocht je bijvoorbeeld een foto hebben genomen in een Zoo, dan kun je de naam van de zoo invullen omdat waarschijnlijk iOS deze locatie heeft opgeslagen tijdens het maken van de foto.

Haal meer uit iOS 8 met deze 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige iOS 8 tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.Reacties


 • Guillermo

  22 september 2014 om 21:31

  Maak ook even een hoofdstuk aan: Grote irritaties IOS 8
  Geef tevens het advies om te wachten met updaten.

 • Margot

  23 september 2014 om 0:43

  De foto mapjes zijn niet alleen onoverzichtelijk, maar als ik via de ipad een foto in facebook wil uploaden kan dat niet meer als hij niet in de map ‘onlangs toegevoegd’ staat.
  Dus wil ik een oude foto of plaatje uploaden moet ik eerst weer een screenshot maken, de foto dus dupliceren en dán kan ik uploaden.
  Verbetering? Amahoela!

 • eli

  25 september 2014 om 19:34

  Jullie moeten ook even vermelden dat duckduckgo geen zoekmachine is zoals die anderen die genoemd worden
  Duckduckgo bewaart geen zoekopdrachten en resultaten.

 • Ruud

  25 september 2014 om 22:18

  @Guillermo

  Helemaal gelijk. Dit is de slechtste overgang ooit. Apple heeft zijn iOS niet op orde en heel veel games en apps zijn niet bijgewerkt.

  Gezinsaankopen werken voor geen meter. Staat er dat een app in de cloud is dus download mijn man deze. Volgt er een mail dat er is betaald. Apple geeft het geld wel terug naar toch is dit slecht. En dit is geen BETA toch?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!