22 september 2014

iOS 8iOS 8: Verbeterde zoeksuggesties in Safari

Safari logo 7 retinaSafari is in iOS 8 nog slimmer geworden met het tonen van zoekresultaten. Zo kun je eenvoudig alle verschillende resultaten bekijken vanuit het zoekvenster zonder dat je daadwerkelijk een vervolg aan je zoekopdracht hebt gegeven. Het klinkt misschien erg ingewikkeld, maar de uitwerking ervan is erg simpel.

Wanneer je bijvoorbeeld een stad invoert in de adres/zoekbalk van Safari dan krijg je als suggestie de stad te bekijken in de Kaarten applicatie. Vul je de naam van een artiest in dan kun je zijn Wikipedia-pagina bekijken voor verdere uitleg, vul de naam van een muziekalbum of film in een de je kunt hem bekijken in de iTunes Store.

Dankzij deze slimme integratie vind je nog steller wat je zoekt, hiervoor wordt gebruik gemaakt van je geschiedenis en locatie zodat de zoekresultaten prima overeenkomen met zoekwensen.

suggesties safari

Wanneer je bijvoorbeeld 'Appletips' invult dan kun je onmiddellijk onze applicatie downloaden vanuit de zoekresultaten. Naast bovenstaande voorbeelden worden er nog veel meer suggesties getoond in het slimme zoekveld. Voorbeelden hiervan zijn: nieuwsberichten, aanbevolen websites, iBooks, App Store, enzovoorts.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Arnold

  22 september 2014 om 11:27

  Werkt hier niet hoor.

 • Jeroen

  14 maart 2015 om 20:51

  Hartstikke leuk dat automatisch invullen op basis van mijn zoekgeschiedenis en favorieten e.d., maar hoe en waar kan je dat uitschakelen?
  Ik ben er namelijk niet van gediend en bepaal zelf wel wat ik zoek of wil vinden! Bij instellingen/safari heb ik al van alles geprobeerd uit te zetten en aan te passen, maar niks helpt.
  Overigens heb ik dit probleem pas na de recente update naar iOs 8.2 van afgelopen week (12-03-’15)
  Voor deze update had ik dit probleem niet.

Een reactie toevoegen: