3 oktober 2014

iOS 8iOS: De vernieuwde Weer applicatie

Weer applicatie iOS (logo)

In voorgaande versies van iOS maakte Apple gebruik van de weerinformatie van Yahoo, vanaf iOS 8 is dit verleden tijd en maken ze gebruik van The Weather Channel. Niet echt bijzonder, maar hierdoor kunnen ze wel meer informatie tonen in de Weer applicatie.

Zo kun je nu de weersverwachting zien voor 10 dagen in plaats van 5, lekker als je een weekendje weg wilt plannen. Verder krijg je onder deze tiendaagse weersverwachting ook een mini-weerbericht te zien voor 'Vandaag'.

Hierin vind je de weerstoestand op dit moment terug en hoe deze zich gaat evolueren gedurende de dag. Onder deze informatie kun je nu eenvoudig allerlei extra weerinformatie raadplegen.

weerapp

Zo kun je nagaan wanneer de zon op of onder gaat, de kans op regen, luchtvochtigheid, windsnelheid, gevoelstemperatuur, enzovoorts. Echt nieuw is dit niet, echter zat deze functie 'verstopt' in iOS 7, deze is nu duidelijker zichtbaar in iOS 8. Verder kun je ook de luchtdruk, neerslag, zicht en UV-index onmiddellijk raadplegen vanuit de Weer applicatie.

Wil je meer steden toevoegen? Dan kun je dit doen door op de meer-knop (te herkennen aan de drie horizontale lijnen) en vervolgens op plus-knop te tappen. Nu kun je zoeken naar een stad en deze toevoegen. Een stad verwijderen doe je door in het overzicht met één vinger te vegen van rechts naar links over de stad om de verwijderknop te activeren. Wil je de volgorde van de locaties wijzigen? Leg je vinger in het overzicht op de locatie tot deze begint te 'zweven', sleep naar de gewenste positie en laat los.

Lees ook: Het weer raadplegen op de Apple WatchMeer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wisky

  3 oktober 2014 om 14:00

  Goedendag
  Ik heb al rond gekeken, maar ik wil graag in de weerapp mijn huiden plaats waar ik ben op dat moment. Nu hadden jullie wel een tip om op het i tje te klikken, maar die heb ik niet linksonder onstaan. alleen de streepjes.
  klinkt misschien raar maar hoop dat het duidelijk is.
  iphone 5 iOS 8

 • Jos

  3 oktober 2014 om 14:16

  Is deze omzetting ook mogelijk voor de weer app in iOS7?
  (iPhone4….)

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2014 om 15:49

  @wisky deze is standaard aanwezig, moet je met 1 vinger naar rechts vegen tot je niet meer kan. Dit is je huidige locatie

  @jos al deze veranderingen zijn enkel voor iOS 8

 • Brandius

  3 oktober 2014 om 17:26

  Het is natuurlijk bijzonder vreemd dat de weer app van Apple geen widget heeft en de Yahoo weer app dat wel heeft evenals Weather pro. Gemiste kans van Apple?

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2014 om 17:51

  @Brandius Apple heeft wel degelijk een widget hiervoor, zie de weersomschrijving in je berichtencentrum. Je ziet het weer van nu aan de hand van het icoon en omschrijving, de temperatuur en de rest van het weer van die dag in het kort. Als je erop tapt opent onmiddellijk de weer app. Lijkt mij hetzelfde als Yahoo, enkel heb je geen last van foto’s die hij steeds moet inladen bij iedere keer dat je berichtencentrum opent.

 • Peter Pettel

  4 oktober 2014 om 17:18

  en toch vind ik de vernieuwde Yahoo weer app vele malen mooier en uitgebreider.

 • Digilike

  5 oktober 2014 om 9:26

  Op de iPhone zie ik niet zo’n korte weerbeschrijving als widget. Op de iPad wel. Hoe kan ik dit instellen op de iPhone?

 • Digilike

  5 oktober 2014 om 9:27

  Ah, nu wel. Het duurde blijkbaar even om in te laden.

 • Ricardo

  3 december 2014 om 2:13

  Hoe verwijder ik Steden uit de App

 • Wesley Fabry

  3 december 2014 om 6:13

  Zoals in het artikel staat:

  Wil je meer steden toevoegen? Dan kun je dit doen door op de meer-knop (te herkennen aan de drie horizontale lijnen) en vervolgens op plus-knop te tappen. Nu kun je zoeken naar een stad en deze toevoegen. Een stad verwijderen doe je door in het overzicht met één vinger te vegen van rechts naar links over de stad om de verwijderknop te activeren.

 • Maaike

  11 april 2015 om 22:03

  Mooie app maar wil je den bosch toevoegen dan zegt de app ipv den bosch, nederland. Beetje jammer!

 • peggy

  12 juli 2015 om 3:30

  Ik kan sinds de update geen steden meer toevoegen. De app vindt geen enkele stad terug. Hoe komt dit?

 • Lisa

  5 januari 2016 om 9:20

  Precies dat, Den Bosch geeft hij aan als nederland. Swalmen, Roermond etc kan hij gewoon helemaaal niet vinden, heb maar Beesel gebruikt om het weer daar ongeveer te bekijken, al slaat het natuurlijk nergens op dat hij Beesel wel kan vinden en Roermond!? niet?

  Hoe kan dit? en hoe los je het op?🙂

  Groetjes Lisa

 • Wesley Fabry

  5 januari 2016 om 9:36

  Lisa, hier vindt hij wel Roermond, probeer eens met je postcode.

 • Lisa

  5 januari 2016 om 17:06

  aah top dankje!! Met postcode zoeken werk idd wel!

 • Lisa

  5 januari 2016 om 17:11

  Wesley, weet je toevallig ook wat ik kan doen aan den bosch/ s’ hertogenbosch?

  Want als je die aantikt wordt er nederland afgebeeld, en die staat op dit moment op 0 graden terwijl eindhoven, tilburg etc alles wat eromheen ligt op 8 graden staat, dus lijkt me niet echt kloppen?

  Groetjes Lisa

 • Wesley Fabry

  5 januari 2016 om 17:15

  Dan kun je ook beter de postcode gebruiken, of werkt dat niet?

 • Lisa

  5 januari 2016 om 18:23

  Nou hij vind s’ hertogenbosch wel (met of zonder postcode maakt niet uit) maar als je die dan aanklikt, staat het erbij als Nederland, waarvan het weer dus enorm afwijkt van de rest van de omgeving?

 • Wesley Fabry

  5 januari 2016 om 19:23

  Vreemd, geen verklaring voor helaas…

 • Manuel

  20 januari 2016 om 4:21

  Werkt bij mij voor geen meter. Zit in kho samet, Thailand de hele week mooi weer, zonnig en 30 graden, maar de app geeft al de hele week onweer en regen aan.

 • Jo

  2 juli 2016 om 13:35

  De weersvoorspellingen van de app op iphone kloppen echt freaking nooooit!! Zo vaak al nat geregend omdat ze maar wat verzinnen. WAARDELOOS. Eindelijk n andere gedownload, op die van apple ga ik nooit meer kijken. Ga alsjeblieft met een wheather channel samenwerken die WEL goed zijn in hun werk jeeeezzz

 • Wesley Fabry

  2 juli 2016 om 15:26

  @Jo hmmm apple gebruikt de gegevens van weather channel ;-) echter dit onvoorspelbare weer is moeilijk te voorspellen met al die plaatstelijke buien.

 • Anne

  24 november 2016 om 17:31

  Hoi Wesley, ineens is Bonaire / Kralendijk van de aardbodem verdwenen; ‘niets gevonden’ krijg ik te zien, terwijl ik jaren geleden Bonaire nog kon ophalen.

 • Wesley Fabry

  24 november 2016 om 19:00

  @anne dat is vervelend, ook als je ter plekke bent? Beste is dit als feedback te geven aan Apple: https://www.appletips.nl/feedback-apple/

 • Anne

  24 november 2016 om 19:09

  Dank voor je snelle reactie . Helaas duurt het nog twee maanden voordat ik ter plekke ben… toevoeging was bedoeld voor de ‘voorpret’.
  Ik zal je raad opvolgen en Apple zelf benaderen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!