12 september 2015

WATCHHet weer raadplegen op de Apple Watch

Apple Watch icon voor weer app

Uit onderzoek blijkt dat veel Apple Watch gebruikers graag het weer controleren via hun nieuwe gadget, dat is ook niet zo gek want het weer heeft een grote invloed op ons dagelijkse leven. In dit artikel leggen we uit hoe het weer kunt controleren, steden kunt toevoegen en hoe je gebruik kunt maken van Force Touch in de Weer applicatie.

Het weer kun je controleren via een complicatie, Siri, snelle blik of via de applicatie. Complicaties zijn kleine verwijzingen naar een bepaald soort informatie op de wijzerplaat, zo kun je een wekker, het weer, zonsopkomst, afspraken, activiteit, aandelenkoers, batterijniveau, etc. plaatsen op je wijzerplaat.

Om het weer toe te voegen activeer je de klok en druk je stevig op het scherm, navigeer naar de wijzerplaat die je wilt aanpassen en tik op 'Pas aan'. Vervolgens veeg je één of twee keer naar links om de complicaties aan te passen. Kies op een complicatie op het scherm om deze aan te passen en scroll met de digitale kroon tot je het 'Weer' hebt toegevoegd. Bevestig door tweemaal te drukken op de digitale kroon.

weer Apple Watch snelle blik

Nu heb je op je wijzerplaat een verwijzing naar het weer, door hierop te tikken wordt de Weer applicatie onmiddellijk geopend. Via deze app kun je het weer van de komende 24 uur bekijken en de tiendaagse weersverwachting. Door op de cirkel (huidige temperatuur) te tikken verander je van weergave, zo kun je de neerslag en temperatuur tonen. Dit kan ook door stevig te drukken op het scherm wanneer de Weer applicatie actief is.

De steden dien je aan te passen en te kiezen via de Weer applicatie op je iPhone. Open de Weer applicatie, tik rechtsbenden op de drie horizontale strepen en via de plus-knop rechtsbenden de lijst kun je steden toevoegen. Vul in het zoekveld de stad in die je wilt toevoegen, bevestig door op de stad te tikken in de lijst.

weer AW

Naast de app en complicatie kun je ook het Weer checken via Siri, dit is erg eenvoudig, druk de digitale kroon in tot Siri geactiveerd wordt, spreek dan het comando 'Hoe is het weer vandaag' uit en Siri gaat aan de slag. Ook kun je vragen of het gaat regenen, hoe warm het is, etc.

Via de snelle blik kun je in één oogopslag de huidige temperatuur en verwachting bekijken. Open de Apple Watch applicatie op je iPhone, navigeer naar het tabblad ‘Mijn Watch’ en selecteer ‘Snelle blik’. Tik voor 'Weer' op de plusknop om hem toe te voegen, via de drie horizontale strepen kun je hem van positie wijzigen. De Snelle Blik kun je activeren door de klok op je Apple Watch te openen, veeg vanaf de onderkant van je scherm omhoog, veeg naar links of rechts tot je het Weer ziet.Reacties


  • Chris Laarman

    12 september 2015 om 11:28

    Nog mooier: op je pols zien waar de buienlijn is die een eind zal maken aan het mooie weer.

    (Zondag 30/8 tijdens een fietstocht gedaan, met gebruik van Premium abonnement op WeatherPro. Gaat uiteraard ten laste van je databundel.)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!