16 oktober 2014

iOS 8Vidgets voegt handige widgets toe aan het berichtencentrum

Iedere dag komen er in de iOS App Store applicaties bij met widget-ondersteuning voor het berichtencentrum. Deze nieuwe functie in iOS 8 biedt verschillende mogelijkheden en is weliswaar een verlengstuk van de applicatie. Zo kun je via het berichtencentrum een nieuwe notitie maken in Evernote of het weer bekijken in de gelijknamige applicatie van Yahoo.

Omdat steeds meer applicatie er gebruik van gaan maken is de creativiteit en vooral de gebruiksvriendelijkheid soms ver te zoeken. Maar dat geldt niet voor de applicatie 'Vidgets', deze applicatie heeft eigenlijk als enige functie: een complete widget voor het berichtencentrum. Meer dan 15 handige opties kun je toevoegen aan je berichtencentrum.

We noemen ze kort even voor je op; een wereldklok, digitale klok, timers, batterij-icoon met percentage, hoeveel vrije opslagruimte je nog hebt, hoeveel werkgeheugen je nog vrij hebt, snelheidsmeter, kompas, hoogtemeter, het weer via een icon, het weer van morgen, huidige temperatuur en de maximale temperatuur voor morgen.

vidgets1

Verder kun je de kleur van de widget aanpassen en een lijn (separator) toevoegen om een mooie verdeling te maken in het berichtencentrum. Alle widgets zijn handmatig aan te passen, zo kun je zelf de tijd bepalen voor de timers, de locatie van de klokken en het weer.

Via de applicatie maak je de widget op hoe deze moet weergegeven worden in het berichtencentrum. Door te tappen op een widget-onderdeel kun je de gegevens aanpassen, hem verplaatsen of verwijderen door enige momenten te tappen op een onderdeel en vervolgens op het kruisje te tappen.

vidgets2

Vidgets kun je toevoegen aan je berichtencentrum door het berichtencentrum te activeren. Dit doe je door met behulp van één vinger vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen. Open hier het tabblad 'Vandaag' en scroll helemaal naar beneden. Tap hier op 'Wijzig' en druk op de plus-knop voor 'Widgets'. Via de drie horizontale strepen kun je de plaats van Vidgets wijzigen in het berichten centrum.

De applicatie is zeer zeker het uitproberen waard, je kunt verzoeken indienen voor nieuwe widgets en de ontwikkelaars beloven de applicatie en dus ook de widget up to date te houden met verschillende nieuwe extra’s.

Vidgets
VidgetsApple Watch app
Categorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Less Code Limited
iPad & iPhone  4+  16 MB DOWNLOAD GRATIS

Marco, bedankt voor de tip!

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!