19 maart 2015

iOS 8Launcher: Widget om snel apps te openen vanuit het berichtencentrum

Één van de eerste iOS 8 app met widget functionaliteit was Launcher, maar Apple was niet blij met de app en haalde deze uit de App Store. Volgens Apple schond Launcher de App Store-regels omdat de widget iOS-apps kon opstarten vanuit het berichtencentrum.

Launcher is aangepast, Apple ziet het door de vingers of heeft de regels aangepast want Launcher is weer terug in de App Store! Met behulp van de Launcher app kun je vanuit het berichtencentrum snel apps, contacten of andere content openen.

Zo kun je bijvoorbeeld vanuit het berichtencentrum een iMessage versturen naar een bepaalde contactpersoon, je favoriete app
openen met één tap, een website openen, enzovoort. Launcher heeft verschillende mogelijkheden en lijkt een 'must have' te worden voor iedere iOS 8 gebruiker.

Launcher1

De app is gratis te downloaden in de iOS App Store, maar via een in-app aankoop kun je de pro-versie aanschaffen. In de standaard versie kun je twee rijen toevoegen aan de widget, bij de pro versie zijn dat er drie. Ook worden gesponsorde apps verwijdert uit de keuzelijst en kun je alle apps in de widget handmatig aanpassen en de labels verbergen.

Launcher2

Overigens zal je merken dat niet alle standaard Apple apps aanwezig zijn, dit is omdat Apple het niet toestaat dat sommige apps worden gebruikt door andere ontwikkelaars. In de Launcher app zie je duidelijk welke app de widget ondersteunen.

Via de optie 'Contact Launcher' kun je snel een contact toevoegen aan de widget met een bepaalde actie, zo is het mogelijk gelijk het contact te bellen of een WhatsApp bericht te versturen.

Launcher with Multiple Widgets
Launcher with Multiple WidgetsApple Watch app
Categorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Cromulent Labs, Inc
iPad & iPhone  4+  70 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


  • Patrick

    20 maart 2015 om 20:35

    Tof, indien je geen toegangscode gebruikt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!