23 maart 2015

iOS 8Geoptimaliseerde apps voor iOS 8 (widgets, toetsenborden en touch-ID)

iOS 8 logo

iOS 8 beschikt over een hoop nieuwe functies met betrekking tot applicaties. Denk hierbij aan applicaties die gebruik kunnen maken van Touch ID, widgets bevatten voor het berichtencentrum, alternatieve toetsenborden, of foto’s kunnen bewerken in de gelijknamige applicatie.

Al deze applicaties worden in de App Store gegroepeerd, maar het is soms lastig ze te vinden. We sommen even op hoe je het beste deze applicaties kunt raadplegen. Als eerste kun je de ontdek-pagina openen in de App Store.

Op deze pagina kun je 'nieuwe' applicaties ontdekken en erachter komen welke applicaties populair zijn bij jouw in de buurt. Bovenaan deze pagina zie je verschillende banners. Veeg met één vinger over deze banners om ze handmatig te bekijken, tap op de banner die je interessant lijkt. Zo is er momenteel nog de mogelijkheid om te tappen (tikken) op de banners voor iOS 8, Apps en games voor de iPhone 6 en games speciaal voor iOS 8.

appsio81

De eenvoudigste optie is gewoon te zoeken naar apps. Tap hiervoor op de zoek-icoon in de navigatiebalk en vul in het zoekveld bijvoorbeeld 'Touch ID'. Onmiddellijk krijg je alle applicaties te zien die te maken hebben met Touch ID of er gebruik van maken. Beste is voor alsnog te tappen op 'Bekijk nu' bovenaan het overzicht bij 'Prima apps voor iOS 8'. Er opent dan een mooi overzicht van alle apps speciaal voor iOS 8.

appsio82

Toch is het mogelijk om te zo ook te zoeken op specifieke nieuwigheden. Vul maar eens de zoekopdracht 'Gezondheidsapp' in, je krijgt onmiddellijk een kaart te zien die je onmiddellijk brengt naar alles applicaties die geschikt zijn voor de Gezondheid applicatie in iOS 8.

Lees ook: Alle iOS 8 tips in één handig overzichtReacties


  • Zoey

    25 maart 2015 om 7:53

    Nu ook nieuwe beta ios 8.3 beta 4 en publieke beta 2

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!