24 maart 2015

OS X: Privacyinstellingen controleren in Skype

Privacy is voor de meeste mensen onder ons 'heilig', het is iets waar we dan ook goed zorg voor moeten dragen. Wanneer je gebruik maakt van sociale media, websites en andere online diensten dan kan dit erg lastig zijn.

Wie gebruik maakt van Skype doet er goed aan om de privacyinstellingen eens te controleren. Hierin kun je verschillende zaken beheren zoals de gespreksgeschiedenis en wie er contact met je kan opnemen.

• Open hiervoor de Skype applicatie
• Navigeer naar de menubalk en klik op 'Skype'
• Selecteer 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Privacy'

skype-privacy

Controleer hier eens alle opties die Skype weergeeft, vooral de opties 'Sta oproepen toe van' en 'Chathistorie' zijn erg interessant. Via deze instellingen kun je ook in één keer alle gespreksgeschiedenis verwijderen via de knop 'Verwijder alle chathistorie'.

Wil je niet dat Microsoft zijn advertenties in Skype afstemt op jouw profiel dan moet je de optie 'Sta Microsoft toe om uw Skype-profielinformatie te gebruiken om u relevantere reclame te tonen in dit programma' uit vinken.

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jos

  24 maart 2015 om 17:36

  Beste Wesley en lezers van dit artikel. Sinds de aankoop van mijn iMac hoor ik onregelmatig systeemgeluidjes. Na lang (vanaf juli 2014) zoeken en uitsluiten blijkt dat Skype hier de boosdoener is. Als ik mij aangemeld heb en een van mijn contacten zijn of haar status wijzigt hoor ik 3x kort op elkaar een systeemgeluidje. Dit gebeurt echter niet consequent. Ik ben benieuwd of dit een bekend fenomeen is en of er meerdere lezers zijn die hier last van hebben. Mogelijk heeft ook iemand de oplossing gevonden. Alvast bedankt. Gr. Jos

 • Hayo Baan

  25 maart 2015 om 19:59

  @Jos, je kunt alle geluiden van Skype uitzetten. De boosdoener in dit geval is zeer waarschijnlijk “Play sounds related to contact activity”, als je die in de voorkeuren (onder notificaties) uitzet zal Skype een stuk stiller worden. Kijk voor de zekerheid ook even op het tabje details en controleer daar of alle geluidjes die je niet wilt horen ook daadwerkelijk uitstaan.

 • Jos

  26 maart 2015 om 12:50

  @ Hayo, er stond inderdaad een vinkje bij “Speel bij beschikbaar van contacten horende geluiden af” in het meldingenoverzicht van Skype. Nu wachten op iets dat hopelijk niet meer komt

 • Jos

  26 maart 2015 om 20:46

  @Hayo, Vandaag helemaal geen “gekke” geluidjes meer gehoord. Is gelukkig niets met m’n Mac. Hayo, nogmaals bedankt.

 • Wesley Fabry

  26 maart 2015 om 20:50

  Super dat het probleem al is opgelost, bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!