24 maart 2015

Philips Hue Tap: draadloos Hue lampen inschakelen

De Philips Hue verlichting is een ontzettend populair product bij gadget liefhebbers. Met behulp van de Philips Hue kun je jouw huis sfeer geven door de lampen te gebruiken in scenes en iedere hoek van de kamer een eigen kleur te geven. Eerder schreven we al over de Philips Hue Lux de 'kleurloze' variant uit de reeks, vandaag bespreken we de Philips Hue Tap.

Een handige draadloze schakelaar om je Hue-lampen in vier verschillende scenes in of uit te schakelen. Ideaal wanneer je geen smartphone bij de hand hebt of als je nog sneller van scene wilt wisselen.

In de doos
De doos waarin de Hue Tap zit verpakt is niet meer dan wat je verwacht. De Hue Tap en twee boekjes; de garantie en een installatiehandleiding. Het doosje bevat geen batterijen of oplaadkabel en dat is ook meteen de reden wat deze Hue Tap zo uniek maakt. De schakelaar werkt op bewegingsenergie. Elke keer als je de schakelaar gebruikt, wordt de klik gebruikt om energie op te wekken. Hierdoor moet je de tap wel wat harder indrukken dan een gewone aan/uitschakelaar, maar dat went snel.

huetap1

Instellen en mogelijkheden
Zoals we gewend zijn van de Philips Hue is het instellen van de Hue Tap een fluitje van een cent. Met behulp van de iPhone app kun je per knop een scene instellen. In totaal kun je dus vier scenes instellen. Aan elke scene kun je meerdere lampen toevoegen, per lamp stel je de kleur en de helderheid in. De Hue Tap kun je bevestigen aan de muur met de bijgeleverde tape, tevens kun je hem ophangen met schroeven of hem gewoon op tafel neer leggen.

huetapapp

Helaas is het niet mogelijk de scene ook weer uit te zetten door de knop nogmaals in te drukken.Ik heb dit probleem opgelost door 1 scene in te stellen waarin alle lampen zijn gedoofd. Dit kost helaas wel een scene en je hebt hierdoor nog maar 3 scenes over. Omdat de Hue Tap draadloos is te gebruiken lag de Tap bij ons vaak op het bureau of op tafel, ideaal om snel de scene te wisselen.

Helaas is het niet mogelijk de helderheid per scene achteraf te wijzigen met de Tap. We zouden graag de grijze rand, die om de Tap zit, gebruiken om dit te doen. Op dezelfde manier zoals je bij de Nest de temperatuur snel kan wijzigen.

huetap2

Conclusie
Dat de Hue Tap draadloos is en geen batterijeen of accu gebruikt is erg fijn. De Hue Tap doet wat je ervan verwacht, je wisselt snel van scene. De prijs is echter wel aan de stevige kant. Al met al vinden we het een niet noodzakelijke, maar toch erg prettige toevoeging aan de Philips Hue serie.

Klik hier om de Philips Hue Tap aan te schaffen of voor meer informatieReacties


 • Paul

  24 maart 2015 om 20:21

  Gebruik al een jaar de Philips Bloom met remote.

  http://www.philips.nl/c-p/7099760PH/livingcolors-tafellamp

  Ideaal dat je die remote ook
  Kan gebruiken met je Hue lampen.
  Je kunt 2 presets maken en de sterkte aanpassen. Ook kun je alle lampen uit zetten. Zie geen meerwaarde van de
  Tap, buiten de 4 presets tov 2

 • Mark

  25 maart 2015 om 8:56

  Prachtig dat Philips maar wel erg duur. Heb inmiddels sinds een jaar MiLight. Dat kan hetzelfde en kost de helft van Philips Hue. http://www.meetmilight.nl

 • Ger

  25 maart 2015 om 11:17

  Erg handig voor huisgenoten die geen iPhone/iPad hebben. Heb er vier lampen op aangesloten. Werkt zelfs prima vanuit het buitenland, mits je daar wel wifi hebt.
  Wel een vraag: is er ergens een betere handleiding te vinden dan de officiële? Configuratie van de lampen uitdoen is prima gelukt, maar ik doe grote moeite om ze via deze schakelaar ook aan te laten gaan. Tot nu toe zonder resultaat.
  Het zal wel simpel zijn (uitdoen configuratie is tenslotte ook gelukt), maar partner vindt het knap irritant telkens te moeten vragen of ik het licht wil aandoen…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!