30 april 2016

Hue 1.0 scènes importeren in Hue 2.0 app

hue app icoon

Eerder deze week heeft Philips de Hue 2.0 app uitgebracht en het gehele systeem voorzien van een mooie update. Zo kun je nu kamers activeren en zijn er nieuwe manieren om je lampen te bedienen. Helaas kun je de oude scènes niet meer gebruiken in de nieuwe app.

De oude scènes uit de eerste generatie applicatie worden niet automatisch overgenomen door de nieuwe versie, dit omdat de nieuwe functies niet compatibel zijn met de oude scènes en deze nu gekoppeld worden aan kamers en niet aan groepen lampen. Toch kun je min of meer de oude versies importeren naar de nieuwe app.

Oude scènes importeren naar Hue 2.0

• Open de oude Hue app 1e generatie
• Activeer een scène
• Open de nieuwe versie van de app
• Kies een kamer waarvoor je deze scène wilt bewaren
• Tik op het tabblad 'Lampen'
• Tik op de plus-knop om de scène op te slaan als een nieuwe scène

scenes Philips hue 2.0 overzetten

Helaas worden op deze wijze de afbeeldingen voor de scènes niet overgenomen. De nieuwe app kijkt in principe gewoon welke lampen actief zijn en de bijhorende kleuren. Aan de hand hiervan maakt deze een nieuwe scène aan. Voorlopig is er geen andere mogelijkheid om de scènes over te zetten omdat de oude scènes niet compatibel zijn met de nieuwe app.

Hue 2.0 app

Hoe een nieuwe scène aanmaken?

Handmatig kun je uiteraard ook een nieuwe scène aanmaken. Open het tabblad 'scènes' en tik op de plus-knop. Je hebt nu de mogelijkheid een nieuwe scène aan te maken vanuit je fotoarchief of op basis van de standaard foto’s. Als je een specifieke kleur wilt toewijzen aan een lamp ga je naar de tab 'Lampen' en sleep het lampicoon om Kleuren, Wittinten of Recepten toe te wijzen aan deze lamp.

Philips Hue
Philips HueApple Watch app
Categorie: Lifestyle, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Philips Lighting B.V.
iPad & iPhone  4+  74 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Oude Hue Bridge instellingen overzetten naar nieuwe Bridge 2.0 (HomeKit)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!