30 april 2016

iOS 9: Zoeken in Safari wachtwoorden (iCloud-sleutelhanger)

iOS safari icoon

Vanaf iOS 9 kun je zoeken naar (Safari) wachtwoorden in de iCloud-sleutelhanger. Deze is al een tijdje aanwezig in iOS en kun je benaderen via Instellingen ▸ Safari ▸ Wachtwoorden.

Om toegang te krijgen tot de inhoud moet je deze ontgrendelen met jouw toegangscode of Touch ID. Omdat je nu kunt zoeken in plaats van eindeloos scrollen in de lijst vind je nog sneller een wachtwoord terug in iOS.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Safari'
• Tik op 'Wachtwoorden'
• Ontgrendel de functie met een wachtwoord of Touch ID

Zoeken naar wachtwoorden in iOS via iCloud-sleutelhanger

Navigeer nu helemaal naar boven in de lijst (extra tip: tik op de klok in de statusbalk). Eenmaal boven aangekomen dien je omlaag te vegen om het zoekveld te activeren, vul vervolgens hier een zoekopdracht in waarvan je het wachtwoord wilt weten. Dit kan de naam van een website zijn, je account, etc.

Vanaf iOS 11 kun je jouw wachtwoorden beheren en bekijken via Instellingen ▸ Accounts en wachtwoorden ▸ Wachtwoorden apps/sites. De werking is verder gelijk gebleven echter kun je de wachtwoorden nu niet alleen benaderen vanuit Safari, maar in alle apps in iOS (meer info).

Hoe wachtwoorden zoeken in OS X?

In OS X kun je heel eenvoudig zoeken naar een wachtwoord via de Sleutelhanger applicatie, open deze en klik in de kolom op 'iCloud'. Gebruik het zoekveld rechtsboven om te zoeken.

Lees ook: Hoe gebruikmaken van iCloud-sleutelhanger in iOSReacties


 • Paul

  30 april 2016 om 12:28

  Dit werkt onder iOS goed voor de wachtwoorden in Safari, maar niet voor de overige wachtwoorden die onder OSX in Sleutelhangertoegang zitten opgeslagen (zoals wifi-ww). Weet iemand hoe we die kunnen checken onder iOS?

 • Wesley Fabry

  30 april 2016 om 18:36

  @Paul dat is helaas nog niet mogelijk.

 • Paul

  30 april 2016 om 19:27

  Ok, dank je, Wesley

 • Bert

  10 juni 2016 om 21:42

  Ik heb bij 2 van mijn wachtwoorden vooraan een streepje staan. Als ik die verwijder, lijken ze weg te zijn, maar als ik een stap terugkeer (linksboven) en weer ga kijken bij wachtwoorden staan ze er weer. M.a.w. Ik kan ze niet verwijderen.
  Ik moet ze verwijderen, want ik heb voor bepaalde apps een wachtwoord gewijzigd en als ik weer wil aanloggen, krijg ik telkens de melding dat de aanmeldgegevens niet juist zijn.
  Zeer vervelend.
  Kunnen jullie me helpen ?

 • Wesley Fabry

  11 juni 2016 om 7:09

  @bert vreemd, je bevestigd het wijzigen toch door op ‘gereed’ te tikken?

Een reactie toevoegen: