15 december 2014

Last-minute kerstcadeau: MiPow Playbulb, kaarsen bedienen met je iPhone

Ondertussen zijn er een hoop gadgets op de markt die je kan bedienen met je iPhone, iPad, iPod Touch en overige tablets en smartphones. Denk hierbij aan de Hue lampen van Philips, speelgoed, stopcontacten, enzvoorts. Afgelopen weekend hebben we een nieuw gadget getest die je met de iPhone en andere smartphones kunt bedienen.

Het gaat hier om de MiPow Playbulb Candle, dit zijn stijlvolle kaarsen met led verlichting. De kaars beschikt over een grote verscheidenheid aan kleuren om verschillende stemmingen met licht te creëren. De Playbulb candle heeft de uitstraling van een mooie theelichthouder met melkglas. Doordat jezelf de kleuren kunt aanpassen neemt de Playbulb de kleur over en ziet deze er stijlvol en bijzonder uit.

playbulbcandle2

Via de 'Playbulb X' applicatie voor iOS en Android kun je de Playbulb aansturen via Bluetooth 4.0 om zo de kleuren aan te passen. Heb je meerdere Playbulbs in je bezit dan kun je een groep aanmaken en zo de kleuren van meerdere Playbulbs in één keer aanpassen.

PLAYBULB X
PLAYBULB XCategorie: Utilities, Lifestyle
Ontwikkelaar: MIPOW LIMITED
iPad & iPhone  4+  11 MB DOWNLOAD GRATIS

De Playbulb werkt op drie AA-batterijen en gaat ongeveer 60 dagen mee wanneer je de Playbulb 4 uur per dag gebruikt. Dat is dus prima te doen, want met oplaadbare batterijen is dit zeer zeker geen kostenpost.

Deze gadget zit vol leuke opties, je schakelt hem namelijk in en uit door de 'kaars' uit te blazen. Draai de Playbulb om en je hebt een echte theelichthouder waarbij het dus mogelijk is om toch een theelichtje in de Playbulb te plaatsen. Bovendien is de Playbulb zowel binnen als buiten te gebruiken, ideaal voor de lange zomeravonden.

Wij zelf hebben deze Playbulb van MiPow getest en vinden het een origineel gadget, ideaal voor de feestdagen. Via de applicatie kun je eenvoudig de kaarsen aansturen en beheren. Helaas werkt de Playbulb op 3 AA batterijen en dien je deze dus tijdig te vervangen, het was mooier geweest als je ze via een inductie systeem kon opladen op een Dock. Echter zouden ze dan stukken duurder worden.

playbulbcandle3

Via de applicatie kun je de Playbulb voorzien van leuke kaars-, flash- of regenboog effecten. Hierdoor kun je een speciale sfeer creëren. Omdat alles via bluetooth werkt heb je geen extra apparaat nodig die je op je draadloos netwerk aansluit om de Playbulbs te besturen.

Bijkomend voordeel is dat de Playbulb alle aangestuurde gegevens lokaal opslaat. Dit houdt in dat de applicatie niet actief moet zijn om de Playbulb effecten te laten afspelen. Je stelt ze in en kan de app afsluiten, de Playbulb doet de rest. De candle voelt stevig en degelijk aan en is zelfs voorzien van een geurchip die je kunt wisselen met drie bijgeleverde geuren. Echter is de geur bijzaak en nauwlijks waarneembaar in de kamer, enkel in de Playbulb candle zelf.

playbulbcandle1

De Playbulb candle van MiPow kost normaal € 31,99 per stuk, maar is nu tijdelijk tot en met 16/12/14 bij mobilefun.nl te koop voor € 19,49 per stuk. Klik hier om de Playbulb candle aan te schaffen.Reacties


 • Laurens

  15 december 2014 om 11:37

  Leuk dingetje, maar begrijp ik nou goed dat hij niet flakkert als een vlam? Dat zou wel erg jammer zijn. Als ‘ie dat wel doet, is het zeker een leuk cadeau.

 • Jochen

  15 december 2014 om 12:09

  Ze worden blijkbaar vandaag ook via iBood verkocht

 • Wesley Fabry

  15 december 2014 om 12:24

  @Laurens, dat doet ie wel. Via de effecten kun je dit instellen in de App en doorsturen naar de kaars. Daarnaast kun je ook nog een aantal andere effecten instellen, deze worden lokaal opgeslagen in de kaars zodat het effect blijft afspelen ook al is de app niet actief. Een echt pluspunt!

 • TK

  18 december 2014 om 10:38

  Ik krijg de app wel op mijn iPhone, maar niet op mijn iPad 3e gen!

 • Nighty

  13 januari 2015 om 12:25

  De Playbulb kan je beter kopen bij MiPow zelf want dan heb je er 3 voor 49,99 en je betaalt geen verzendkosten.

  Was 31,99 per stuk??? Wie heeft die prijs verzonnen. Is dat een verkooptruc doen alsof het nu in de aanbieding is??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!