28 april 2015

iOS 8Launcher+: Snel apps, websites en contacten openen vanuit het berichtencentrum

In de iOS App Store zijn er ondertussen al meerdere applicaties terug te vinden die het mogelijk maken om snel applicaties, contacten, websites, en dergelijke te openen vanuit het berichtencentrum. Een voorbeeld hiervan is de Launcher applicatie van Cromulent Labs, dit is een prima applicatie alleen moet je er wel voor betalen om er volledig gebruik van te kunnen maken.

Nadeel van de gratis versie is de grote weergave van de widgets en de applicatie namen die het berichtencentrum onnodig vullen. Gelukkig zijn er alternatieven waaronder de pas gelanceerde 'Launcher+' applicatie.

Grootste voordeel aan deze applicatie is dat je de grote van de applicaties kunt wijzigen, de naam kunt verwijderen en meer apps kunt toevoegen. Zo is het mogelijk om 7 applicaties op één rij te plaatsen en door de naam weg te laten neemt de widgets nauwelijks ruimte in.

launcer+1

Via de applicatie kun je alle applicaties die worden ondersteund toevoegen aan de widget. Daarnaast is het mogelijk webpagina's toe te voegen (al dan niet met een aangepast icoon) en kun je ook contacten toevoegen, deze kun je dan gelijk bellen of een bericht sturen.

Tap op 'edit' om content toe te voegen via de plusknop, verwijder content door op het kruisje te klikken en gebruik een sleepbeweging om de onderdelen te verplaatsen. Via de regellaarsknop kun je de grootte van de apps aanpassen en vink 'No name' aan om de naam te verbergen. Bevestig door op de 'V' te tappen.

launhcer+2

De widget kun je toevoegen door het berichtencentrum te activeren (veeg met één vinger vanaf de bovenkant van je scherm naar benden) en het tabblad 'Vandaag' te openen. Scroll naar beneden en tap op 'Wijzig', tap voor 'Launcher+' op de plusknop en sleep hem in de gewenste positie.

De applicatie kun je verstoppen in een folder op je iPhone, iPad of iPod Touch. Deze moet wel blijven bewaard om gebruik te kunnen maken van de widget. Overigens zal je merken dat niet alle standaard Apple apps aanwezig zijn, dit is omdat Apple het niet toestaat dat sommige apps worden gebruikt door andere ontwikkelaars.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Robin

  9 juni 2015 om 12:04

  Ik gebruik zelf de Pro versie van de ‘echte’ Launcher widget die prima bevalt en sinds de recente update ook goed met de kleinste ikoontjes. Ik heb ook gezien dat er inmiddels diverse widgets actief zijn die soortgelijk kunnen. De meesten zijn niet best als alternatief. Echter Launcher+ heeft het behoorlijk begrepen.

  Er zitten alleen nog twee kleine nadelen aan Launcher+

  – Bij de kleinere formaten van de ikoontjes werkt het drukken op de meest linker ikoontjes niet (vooral als je links drukt). Soortgelijk had Launcher in de vorige 1.1 versie.
  – De app heeft wat minder apps in de lijst staan, uiteraard kun je wel deze zelf toevoegen (moet je wel de URL weten) overigens staat hier een aardige lijst die ik zelf bijhoud: http://forums.macrumors.com/threads/ios-8-widget-customisations-using-launcher.1782093/

  Een lange lijst met launcher like apps vind je ook hier: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1771816

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!